Categories
Artikkelit

Musiikkiluokkien juhlapiikki

Tarjontaa on konserteista luentoihin ja luokkatapaamisiin brunssin merkeissä. Neljä Lappeenrannan musiikkiluokkalaista eri vuosikymmeniltä muistelee kouluaikojaan.

Kaisa Juntunen

Lappeenrannan musiikkiluokat juhlivat 50-vuotistaivaltaan monin eri tapahtumin ensi viikolla. Entiset musiikkiluokkalaiset järjestävät luokkatapaamisia.

Vuosikymmenten varrella noin 1 500 lasta on saanut oppinsa kaupungin musiikkiluokilla. Toiminta alkoi Alakylän koulussa vuonna 1967. Yläluokille siirryttiin Armilan kouluun.

Perustajina olivat innokkaat musiikkimiehet, opettaja Pauli Helkiö ja kansakouluntarkastaja Väinö Knuutinen.

Lappeenranta oli alan pioneereja. Kaupungissa aloittivat Suomen kolmannet musiikkiluokat. Vain Lahdessa ja Jyväskylässä toiminta oli aloitettu aiemmin.

Kimpisen kouluun musiikkiluokat siirtyivät vuonna 2013.

Musiikkiluokkien perinteistä toimintaa ovat moniääninen kuorolaulu, teoriaopinnot ja soitinopiskelu musiikkiopistossa Tällä vuosituhannella mukaan on tullut bändisoitto, ja viime vuosina myös säveltäminen iPadien avulla sekä studiotyöskentely.

Musiikkiluokat 50 vuotta -tapahtumia

Konsertteja:

Nuoret virtuoosit – musiikkiluokkien solistit yhteiskonsertissa musiikkiopiston Helkiö-salissa ti 7.11. klo 18.30.

Musiikkiluokat 50v -juhlakonsertti, mittava joukko entisiä ja nykyisiä musiikkiluokkalaisia Lappeenranta-salissa pe 10.11. klo 18.

Musiikkiluokat 50v -gaalailta Kehruuhuoneella pe 10.11. klo 20.30.

Avoin yleisöluento:

Paneelikeskustelu musiikkiluokkien merkityksestä. Keskustelemassa nykyisiä ja entisiä musiikkiluokkalaisia. Kauppakeskus Iso-Kristiina ma 6.11. klo 18.

Musiikkiluokkatapaamiset:

Brunssi Kehruuhuoneella la 11.11 klo 10—14.

Kimpisen koululla la 11.11. klo 12—16.

Avoimet ovet:

Kimpisen koulussa la 11.11. klo 12—16.

 

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen