Categories
Artikkelit

Simo Lipsanen valittiin vuoden hyppääjäksi

Vuoden yleisurheilijaksi Urheiluliiton hallitus valitsi Leo-Pekka Tähden.

Anssi Silvennoinen

Suomen Urheiluliiton hallitus on valinnut Simo Lipsasen vuoden hyppääjäksi. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Lipsanen, 22, rikkoi kesällä Pertti Pousin nimissä olleen ikivanhan kolmiloikan Suomen ennätyksen, joka on nyt 17,14 metriä.

Uusi SE-tulos syntyi Lipsasen kauden pääkilpailuissa 22-vuotiaiden Euroopan-mestaruuskisoissa Puolassa, jossa nuijamaalainen voitti hopeamitalin.

Lipsasen valmentaja on Petri Ruotsalainen.

Kauden aikana Lipsanen voitti myös kolmiloikan Suomen mestaruuden sisä- ja ulkoradoilla sekä edusti Suomea aikuisten MM-kisoissa ja sisäratojen EM-kisoissa. Lisäksi Suomi-Ruotsi-maaottelussa Göteborgissa Lipsanen otti lajivoiton.

Lipsasen kolmiloikan ulkorataennätys ennen tätä vuotta oli 16,19, jota pidemmälle hän hyppäsi ulkoratakaudella huimat 26 kertaa.

Vuoden yleisurheilijaksi SUL:n hallitus valitsi Leo-Pekka Tähden. Tähti voitti kesällä Lontoossa parayleisurheilun MM-kisoissa T54-luokan 100 metriä ja oli 200 metrillä kolmas.

Ensi kesän EM-kisoissa hän saattaa urakoida neljä matkaa.

-Olen mietiskellyt, että osallistuisin EM-kisoissa myös 800 metrille, Tähti sanoo SUL:n tiedotteessa.

Parayleisurheilun EM-kilpailut kilpaillaan Berliinissä 20.-26. elokuuta. Tähden EM-ohjelmassa ovat Lontoon MM-kisojen tapaan 100, 200 ja 400 metriä. EM-kisojen ohjelma ratkaisee, onko myös 800 metrille osallistuminen mahdollista.

-Jos EM-kisoissa aikoo 800 metriä kelata, keväällä Sveitsissä pitäisi ensin rikkoa kisojen tulosraja.

SUL:n valitsemat vuoden 2017 parhaat

Vuoden 2017 yleisurheilija: Leo-Pekka Tähti (valmentaja Juha Flinck) Vuoden pikajuoksija: Samuli Samuelsson (Mauri Salomäki) Vuoden kestävyysjuoksija: Anne-Mari Hyryläinen (Simo Wannas) Vuoden hyppääjä: Simo Lipsanen (Petri Ruotsalainen) Vuoden heittäjä: Tero Pitkämäki (Hannu Kangas) Vuoden moniottelija: Elmo Savola (Raine Savola) Vuoden kilpakävelijä: Aleksi Ojala (Jani Lehtinen, Juha Kinnunen, Antti Kempas) Vuoden Eliittikisa: Lapinlahti

 

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen