Categories
Artikkelit

Yhteistyöllä uuteen nousuun

Anssi Silvennoinen

Lappeen Riennon suunnitelmana oli käyttää Lappee-Jukolan tuottoja kilpasuunnistustoiminnan jalostamiseen. Suurtapahtumaa riepotteli kuitenkin katastrofaalinen sää, joka piiskasi sen taloudellisen tuloksen tappiolle. Riennon väki ei lamaantunut, vaan kuittasi tappiot talkoilla. Nyt toimintasuunnitelma kilpasuunnistuksen kehittämiseksi on valmistunut. Sen toteutus alkaa heti. -Kuten kaikki tietävät, Jukolan rahoilla ei paljon uutta toimintaa käynnistetty. Emme antaneet sen tässä häiritä, Ville Saikko toteaa. Riento aikoo panostaa muun muassa yhteisleireihin, joita on tulossa useita. Lisäksi se pyrkii luomaan Lappeenrannan seudulle suunnistuksen säännöllisen harjoitusringin, jonka selkärankana ovat talvella alkavat viikottaiset taitoharjoitukset. -Jatkossakin Riennon harjoitukset ovat avoimet kaikille. Sitä kautta pyrimme saamaan alueen nuorille lisää mahdollisuuksia harrastaa tätä lajia. Saikko toimi kaksi vuotta eteläkarjalaisten suunnistusseurojen yhteisenä kehittämispäällikkönä, mutta työ päättyi viime vuoteen projektirahoituksen loppuessa. Saikko ja Riennon muu väki jäivät miettimään, että jotain Etelä-Karjalassa pitää tehdä, jos suunnistuksen halutaan voivan täällä hyvin jatkossakin. -Tämä on näkemyksemme siitä, miten voimme tehdä asian eteen ainakin jotain. Meillä on aika hyvät taustavoimat nyt kasassa. Intoa on, vaikka Jukolan jälkeen vähän huonolta näyttikin.

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: