Categories
Artikkelit

Ilkka Oksman hoitamaan investointeja

Liikuntarakentaminen. Lappeenrannan kaupunki hakee uutta liikuntatoimenjohtajaa. Asian lautakunnalle valmistellut Oksman siirtyy liikuntarakennuttamisen asiantuntijatehtäviin.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan kaupungin ennätysmäinen liikuntapaikkarakentaminen kasvattaa myös hallintoa. Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman siirtyy hoitamaan liikuntarakentamisen hankkeita kaupungin Toimitilat-yhtiöön.

Samalla liikuntatoimenjohtajan paikka julistetaan avoimeen hakuun. Oksman jatkaisi uudessa arviolta viitisen vuotta vievässä tehtävässään eläkeikään asti.

Asiasta päätti kulttuuri- ja liikuntalautakunta keskiviikkoiltana. Asia otettiin käsittelyyn ylimääräisenä. Lopullisen luvan liikuntatoimenjohtajan viran täyttämiseen antaa kaupunginhallitus.

Oksmanin työpöydälle on tulossa esityslistan mukaan monitoimijäähalliin sekä yleisurheilun harjoittelutilaan liittyviä selvityksiä ja suunnitelmia, keilahalli- ja urheilutalon peruskorjaus, Muukon haulikkorata, lähiliikuntapaikkahakkeita sekä ulkoliikuntapaikkojen peruskorjaus- ja uudistushankkeita.

Toimialajohtaja Tuija Willberg lisää vielä listaan Lauritsalan, Sammonlahden ja Kesämäen kouluihin liittyvät liikuntatilaratkaisut. Willberg toteaa, että Toimitilat-yhtiö olisi joka tapauksessa joutunut palkkaamaan jonkun hoitamaan nyt Oksmanille tulevia tehtäviä.

Tähän asti liikuntatoimenjohtaja on toiminut myös liikuntahankkeiden tilaajan edustajana ja ollut mukana hankkeiden suunnittelussa. Jatkossa tästä huolehtisi Oksman Toimitilat-yhtiössä.

Uudelle liikuntatoimenjohtajalle jäisi Oksmanin mukaan tekemistä, muun muassa liikuntapolitiikkaan ja vastuualueen johtamiseen liittyviä tehtäviä. Järjestely mahdollistaa aiempaa suuremman panostuksen terveyttä edistävän liikunnan, kilpa- ja huippu-urheilun sekä seurojen urheiluolosuhteiden kehittämiseen.

Oksman on antanut suostumuksensa tehtävänmuutokseen. Edellytyksenä kuitenkin esityslistan mukaan on, että liikuntatoimenjohtajan tehtävä täytetään ulkoisella haulla ennen kuin tehtävänmuutos astuu voimaan.

Ilkka Oksman on valmistellut tämän ylimääräisenä esityslistalle otetun asian. Willberg toimi esittelijänä.

Miksi et kokenut olevasi esteellinen valmistelemaan tätä itseäsikin koskevaa asiaa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman?

-En ole esteellinen, koska päätös liittyy tehtäviini vain siten, että työtehtävät muuttuvat toisenlaisiksi. Olen nähnyt, että kun ei olla henkilöä valitsemassa liikuntatoimenjohtajaksi vielä, vaan haetaan lupaa sen vakanssin täyttämiseen, en ole ollut esteellinen tätä asia valmisteltaessa.

Lautakunta päätti samalla pyytää kaupunginhallitukselta lupaa täyttää liikuntapalvelupäällikön viransijaisuus avoimella haulla.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju