Categories
Artikkelit

Maakunta-areenaa ei vielä haudata

Anne Kotiharju Maakunta-areenan valmistelu jatkuu näillä näkymin. Jatkamista esittää Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen maanantaina kokoontuvalle maakuntahallitukselle. Tavoitteena olisi päättää maakunta-areenasta uuden maakunnan maakuntastrategiassa vuonna 2019. Valmistelun aikana käytäisiin tarkemmat keskustelut Imatran ja Ruokolahden sekä kiinnostuneiden lajien ja yksityisten toimijoiden kanssa. Areenaa valmisteltaisiin niin, että vältetään päällekkäisyydet Lappeenrannan kaupungin kaavaileman monitoimijäähallin kanssa. Etelä-Karjalan liitto oli pyytänyt lausuntoja keväällä valmistuneesta maakunta-areenan esiselvityksestä. Lappeenrannan kaupunki linjasi lokakuussa, ettei esiselvitys anna aihetta muihin toimenpiteisiin. Imatra ja Ruokolahti kannattivat jatkosuunnittelua. Lemi totesi, että asiaan voisi palata muutaman vuoden kuluttua. Savitaipale piti Lappeenrannan mukaan tuloa edellytyksenä jatkosuunnittelulle. Parikkala ja Rautjärvi eivät tukeneet jatkosuunnittelun aloittamista.  

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: