Imatran Ukonniemen rakentaminen jatkuu kahdeksalla paritalolla

Lomakylän asunnot tuovat helpotusta ja uuden vaihtoehdon Imatran kylpylän majoitustarjontaan.

TENHO TIILIKAINEN

Ukonniemen lomakylän rakennustyömaalla kolisevat betonimyllyt ja paukkuvat vasarat taas täyttä päivää. Viime syksynä käynnistyneen lomakylän rakennustyömaan töitä on jatkettu noin viikon ajan.

Lomakylän pääurakoitsija on edelleen Oka Oy, joka keskeytti työt viime vuoden lopulla, kun silloinen rakennuttaja Iskela Oy ei pystynyt maksamaan työstä sovitusti.

Nyt lomakylän rakennuttajana on Saimaan Ukonniemi Oy, joka omistajia ovat pääosakkaana Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiö, Imatran kylpylä ja Lomaliitto. Imatran kaupunki on hankkeessa mukana kuntoutumissäätiön kautta.

Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiön hallituksen puheenjohtaja, Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Komin mielestä töitä jatketaan nyt puhtaalta pöydältä.

­·Kaikkien mukana olevien osapuolien intressi on ollut töiden käynnistäminen uudelleen. Tärkein yksittäinen syy on varmastikin ollut Imatran kylpylän tilatarve. Hankkeen avulla kylpylä saa lisää majoitustilaa sekä uuden majoitusvaihtoehdon, Komi sanoo.

Saimaan Ukonniemi Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Imatran kaupungin talousjohtaja Aulis Multisilta kertoo, että päätös rakennustöiden jatkamisesta tehtiin runsas viikko sitten. Tässä vaiheessa rakentamisesta vastaavan Okan kanssa on sovittu 16 loma-asunnon eli kahdeksan paritalon rakentamisesta. Hankkeen kustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Viime syksynä perustukset ehdittiin tehdä myös kymmeneen muuhun loma-rakennukseen, näiden töiden jatkamisesta päätettään myöhemmin.

Kuntoutumissäätiö on anonut kauppa- ja teollisuusministeriöltä hankkeeseen investointiavustusta, Kaakkois-Suomen TE-keskus on puoltanut 15 prosentin avustuksen myöntämistä. Päätöstä avustuksesta ei ministeriössä ole vielä tehty.

­·Nyt aloitetun kahdeksan paritalon rakentaminen viedään loppuun, oli KTM:n päätös mikä tahansa. Jos päätös on kielteinen, niin siinä tapauksessa joudumme vielä harkitsemaan hankkeen loppuosan toteuttamista, Komi kertoo.

Vanhoille pohjille

uusituin ilmein

Loma-asunnot ovat Multisillan mukaan varustukseltaan korkeatasoisia bungaloweja. Talojen pohjaratkaisuja on sitten viime syksyn mietitty jonkin verran uudelleen. Jo tehdyt perustukset voidaan kuitenkin hyödyntää täysimääräisesti.

­·Muutoksia on olohuoneen ja keittiön yhteensovittamisessa, parvitiloja ei rakenneta ja rakennuksiin tulee nyt harjakatto. Sisustuksessa on luovuttu kovin eksoottisista materiaaleista, Italian marmorista ja liukuovista. Kustannusarvio ei ole juurikaan muuttunut viime syksyn tasosta.

Saimaan Ukonniemi Oy pyörittää lomakylän toimintaa itsenäisenä yrityksenä, mutta toiminta on hyvin pitkälle kylpylävetoista. Imatran kylpylältä ostetaan paitsi varaus- ja markkinointipalvelut myös tarvittavat kiinteistö-, siivous ja ylläpitopalvelut.

­·Käytännössä Ukonniemen lomakylä on osa Imatran kylpylää, Multisilta sanoo.

Tervetullut

lisä kylpylälle

Imatran kylpylän johtaja Jarmo Ikäheimonen toivoo lomakylästä tervetullutta ja tarpeellista lisää paitsi majoitustilan lisääjänä myös uutena markkinointimuotona. Korkeatasoiselle mökkimajoitukselle on kysyntää etenkin venäläisten asiakkaiden keskuudessa.

­·Käyttöasteemme oli viime vuonna 80 prosenttia, tänä vuonna tavoittelemme 82 prosentin käyttöastetta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kylpylä on aika ajoin ääriään myöten täynnä ja joudumme myymään majoitusta kysyville ei oota.

Kylpylän asiakaskunta koostuu Ikäheimosen mukaan tällä hetkellä kolmesta kategoriasta: kuntoutusasiakkaista, loma-asiakkaista sekä päivittäiskävijöistä. Kasvavana asiakasryhmänä ovat olleet työ- ja kokousasiakkaat.

Oka Oy:n aluejohtaja Kari Metsäkallio on tyytyväinen siihen, että Ukonniemen rakennusprojektia on päästy jatkamaan.

­·Havittelimme talvella, että olisimme päässeet jatkamaan jo alkukeväästä, mutta kesään saakka tämä nyt meni. Aikataulullisesti ehdimme kyllä saada rakennustyöt talven alta pois. Töiden jaksottamisen kannalta olisi hyvä, jos päätös jatkorakentamisesta voitaisiin tehdä mahdollisimman pian.

Ukonniemen rakennustyömaan vastaava mestari Matti Valtonen arvioi, että työmaa työllistää lähikuukausien aikana 20­25 työntekijää, jos 10 talon rypäs tulee myös rakennettavaksi merkitsee se noin kymmenen työntekijän lisäystä kokonaisvahvuuteen.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Työt jatkuvat. Imatran kaupungin talousjohtaja, Saimaan Ukonniemi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aulis Multisilta ja Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio ovat tyytyväisiä siitä, että Ukonniemen lomakylän jatkorakentaminen on varmistunut.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen