Kaupunginorkesteri aloittaa työt torstaina Joroisten musiikkipäivillä

Syksyn kohokohtia ovat kantaesitykset ja monet tunnetut solistit.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Kaupunginorkesterilaiset Lappeenrannassa ovat palanneet sorvin tai pikemminkin soittimien ääreen ja heti töiden alussa tahti on kova: tulevan kahden viikon aikana Lappeenrannan kaupunginorkesterilla on kolme konserttia. Tämän viikon torstaina orkesteri vierailee Joroisten musiikkipäivillä, joiden taiteellisena johtajana toimii kaupunginorkesterin kapellimestari Jan Söderblom. Juvan kirkossa kuultavan konsertin solistina on sopraano Mari Palo. Viikonloppuna kaupunginorkesteri vierailee perjantaina alkavilla Lemi­-Lappeenranta-musiikkijuhlilla. Orkesteria johtavaa Söderblomia kuullaan konsertissa myös solistina. Muina solisteina ovat Mari Palo, sellisti Martti Rousi ja viulisti Cecilia Zilliacus. Kevyempää ohjelmistoa kuullaan seuraavalla viikolla Linnoituksessa, kun kaupunginorkesteri yhdessä Rakuunasoittokunnan kanssa viihdyttää yleisöä Linnoituksen yön operettikonsertissa, jonka solisteiksi saapuvat sopraano Corinna Mologni ja tenori Jyrki Anttila.

Houkutteleva syysohjelmisto

Kaupunginorkesterin oma konserttituotanto kuulostaa tänä syksynä houkuttelevalta. Mukana on useita suurellekin yleisölle tuttuja solisti- ja johtajanimiä, kuten baritoni Gabriel Suovanen, viulisti Pekka Kuusisto, sopraano Helena Juntunen ja kapellimestari John Storgårds.

Kapellimestari Jan Söderblomin mukaan syksyn ohjelmistossa näkyy kokeiluhalukkuus. Konserttien joukosta hän nostaa esiin kaksi itselleen mieluisinta konserttia. Syyskuun loppupuolella kuullaan kantaesitysten ilta, jossa esitetään musiikin monitoiminaisen Anna-Mari Kähärän ensimmäinen sinfoniaorkesterille säveltämä teos. Kantaesityksiä kuullaan myös kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjältä Markus Fageruddilta sekä Vesa Mäkiseltä ja Jussi Tuurnalta.

Tänä syksynä Jan Söderblom aloittaa sarjan, jossa hän itse solistina tulkitsee kaikki Mozartin viisi viulukonserttoa. Mukana on aina lisäksi konserttoon sopiva Beethovenin sinfonia. Ensimmäinen Mozart, Beethoven, Söderblom·-konsertti kuullaan marraskuun lopussa. Uusia kausikorttilaisia yritetään houkutella kahdella kausikorttisarjalla: Solistico! ja Bravissimo!

­·Jostain syystä meillä mättää kausikorttien myynti. Esimerkiksi Porissa, Vaasassa tai Joensuussa kausikortteja myydään sadoittain, meillä puhutaan kymmenistä. Sen takia pitää yrittää kehitellä jotain uutta, intendentti Tuulikki Närhinsalo kertoo. Solistico!-sarjassa kuullaan ensimmäisenä kitaramusiikin ”Kari Kriikkua”, Ismo Eskelistä 13. syyskuuta. Bravissimo!-sarja alkaa syyskuun 4. päivä kamarimusiikkikonsertilla, jossa on mukana muun muassa lappeenrantalaissyntyinen Tuomas Mali. Syyskauden viihdekonsertissa marraskuussa kaamosta saapuvat katkaisemaan Kari Tapio ja Paula Koivuniemi.

LKO

Kuvateksti

Loma ohi. Lappeenrannan kaupunginorkesterin elokuu sisältää kolme konserttia.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto