Koivukeskus on mahdollisuus, josta pitää pitää tiukasti kiinni

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Nevalainen antaa kiitosta seudullisen yhteistyön sujuvuudelle.

TENHO TIILIKAINEN

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtajan Risto Nevalaisen mielestä Ruokolahden päättäjien tulee työssään ajatella ensi sijassa ruokolahtelaisten etua, mutta myös Imatran seutukunnan etua.

­·Seudullisuudesta joutuu joskus vähän maksamaan, mutta varmasti siitä saa enemmän kuin se ottaa, Nevalainen sanoo.

Hän kiittää seudullisen yhteistyön hyvää sujuvuutta. Esimerkistä käy Koivukeskus, jossa Imatran Seudun Kehitysyhtiön rooli on ollut todella merkittävä.

­·Ilman kehitysyhtiötä ei olisi Koivukeskustakaan.

Seudullisuus istuu Ruokolahden päättäjien mielissä niin vahvana, ettei kunnassa tunnettu tarvetta lähteä mukaan Saimaankaupungin selvitystyöhön, vaikka kunta olisi varmasti otettu ilomielin mukaan.

­·Toki Saimaankaupungissa on toteutuessaan jotain hyvääkin, mutta ei välttämättä meille. Jos Saimaankaupunki syntyy, niin sitten Ruokolahdellakin on tarvetta tehdä uusia johtopäätöksiä.

Muussa tilanteessa Nevalainen rauhoittaisi kuntaliitos- tai yhteistyöpuheet vähäksi aikaa.

­·Annetaan nyt pölyn ensin laskeutua.

Risto Nevalainen valittiin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi jo ensimmäisellä valtuustokaudellaan. Nevalainen ei ole koskaan pelännyt vastuuta, jota hänelle on joukkueessa tarjottu oli kysymys sitten yhteisten asioiden hoitamisesta tai vapaa-ajan lätkä- tai jalkapallopelistä. Molemmissa kodin ja perheen tuki on ollut rikkumaton.

Koivukeskusta

on kehitettävä

Koivukeskusta voidaan pitää Ruokolahden muuttuneen elinkeinostrategian tuotteena. Kunta on työpaikkojen luomisessa ottanut aiempaa aktiivisemman roolin, eikä enää odota pässin lailla viimeistä hamaran iskua.

­·Koivukeskuksen perusidea on toimiva. Silti meidän on ymmärrettävä, ettei aivan kaikki voi aina onnistua. Puunhankinnan onnistuminen on luonnollisesti kynnyskysymys, tuotteiden jatkojalostaminen on toinen.

Nevalainen ei ennakoi, mikä on Ruokolahden kunnan rooli Koivukeskuksen kakkosvaiheessa.

­·Perusperiaatteena on ollut, että kunta on Koivukeskuksen perälauta. Uskon, että kunta on kakkosvaiheessa jollakin tapaa mukana, mutta ei välttämättä enää toimitilojen rakentajana, Risto Nevalainen sanoo.

III

Risto Nevalainen täyttää 50 vuotta huomenna sunnuntaina. Merkkipäiväänsä hän juhlii tuolloin Kuokkalammen seurojentalolla, jossa vastaanotto alkaa kello 13.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Tukea perheeltä. Risto Nevalainen sanoo, että perheen tuki ja myötämielisyys on antanut hänelle mahdollisuuden lähteä mukaan yhteiskunnallisiin tehtäviin.

Risto Nevalainen 50-vuotias

¤·Syntymäaika ja -paikka: 27.7. 1953 Ruokolahti, asuu omakotitalossa Heinässä.

¤·Koulutus ja työtehtävät: Ylioppilaaksi Vuoksenniskan yhteiskoulusta 1972, valmistui erikoistuneeksi peruskoulun luokanopettajaksi Joensuusta 1975. Toiminut luokanopettajana useilla Ruokolahden peruskoulun ala-asteilla, tällä hetkellä Huhtasenkylän koulun johtaja.

¤·Tärkeimmät kunnalliset luottamustoimet: Ruokolahden kunnanvaltuustossa vuodesta 1996, kunnanhallituksen puheenjohtaja vuodesta 1996, toiminut aiemmin liikuntalautakunnassa ja ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja 1992-­96.

¤·Perhe: Puoliso Auli ja kaksi lasta; Laura ja Markus.

¤·Harrastukset: Liikunta kaikissa muodoissa, erityisesti jalkapallo ja jääkiekko ikämiehissä, toiminta liikunta- ja urheilujärjestöissä, teatteri, lukeminen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen