Koskenpartaalle tulevatkin maailman vahvimmat miehet

EM-joukkuekilpailu muuttui maailmansarjan osakilpailuksi.

TENHO TIILIKAINEN

Imatralla ei kisatakaan elokuussa voimamiesten EM-joukkuekilpailussa, vaan huomattavasti kovemmalla tasolla, voimamiesten maailmansarjassa.

Voimamieskisojen kansainvälinen kattojärjestä IFSA (International Federation of Strength Athletes) on myöntänyt Etelä-Karjalan Messukeskus Oy:lle yhden The Strongman Super Series-sarjan osakilpailun. Kyse on ei enempää eikä vähempää kuin maailman arvostetuimmasta voimamieskilpailujen sarjasta.

­·EM-joukkuekilpailu jouduttiin peruuttamaan useiden loukkaantumisten vuoksi, mutta IFSA tarjosi meille mahdollisuutta ottaa tämä super series­sarjan kilpailu tilalle, koska kilpailua ei voitu järjestää Qatarissa Irakin tilanteen vuoksi, toimitusjohtaja Olli Patja kertoo.

Voimamiesten supersarjassa on kaikkiaan viisi osakilpailua, joista tähän mennessä on kisattu kaksi kisaa, Hawaijilla ja Hollannissa. Elokuun alussa voimamiehet kokoontuvat Kanadaan, sitten on Suomen osakilpailun vuoro elokuun puolivälissä ja päätöskisa on Ruotsissa.

Imatralla järjestettävään kisaan osallistuvat Suomesta useaan otteeseen maailman vahvimmaksi mieheksi sanottu ja noteerattu Janne Virtanen sekä Imatran vahvin mies Juha-Pekka Aitala. Virtanen joutui keskeyttämään Hollannin GP:n lievän loukkaantumisen vuoksi.

Tällä hetkellä voimamiesten supersarjan kärjessä on puolalainen Mariusz Pudzianowski, joka voitti sekä Hollannin että Hawaijin osakilpailut. Pudzianowskin yksi kovimmista vastustajista kanadalainen Hugo Girard joutui hänkin jättämään leikin kesken Hollannissa, mutta viime vuoden kokonaiskilpailunvoittaja ei ole vielä heittänyt pyyhettä kehään kokonaiskilpailussa.

Koskenpartaalla

ja Vuoksenhovissa

Imatran GP järjestetään 16. päivä elokuuta osaksi Koskenpartaalla, osaksi Hotelli Vuoksenhovin piha-alueella rakennettavalla kilpailuareenalla.

­·Kaksi ensimmäistä lajia kisataan Koskenpartaalla, jonne katsojilla on vapaa pääsy. Loput lajit ovat Vuoksenhovilla, jonne odotamme noin 800 katsojaa. Kilpailut televisioidaan useisiin maihin ja IFSA on ilmoittanut, että kilpailu tavoittaa vähintään 250 miljoonaa katsojaa. Mutta parhaassa tapauksessa katsojia voi olla yli 600 miljoonaa, Patja kertoo.

Imatran kaupunki on kilpailun yksi pääsponsoreista. Kaupunki antaa Messukeskukselle yhteistyökumppanina kaikkiaan 20 000 euroa. Summasta on jo maksettu 6 000 euroa IFSA:lle kilpailun lisenssimaksuna.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Imatran voimaa. Oman kylän vahva mies Juha-Pekka Aitala on kilpailun toinen suomalaistoivo Janne Virtasen lisäksi.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen