Saimaan musiikkijuhlilla kävi reilut 800 kuulijaa

Jiitee Hartikaisen mukaan tapahtuma jäi hieman tappiolle.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Viikonloppuna Savitaipaleella ja Suomenniemellä järjestetyt Saimaan musiikkijuhlien konsertit houkuttelivat hieman vähemmän yleisöä, kuin järjestäjät olivat alunperin toivoneet. Viidessä konsertissa kävi reilut 800 kuulijaa tavoitteeksi asetetun reilun tuhannen kuulijan sijaan. ­·Kieltämättä odotimme vähän enemmän yleisöä, mutta olemme tyytyväisiä tähänkin. Osasyynä oli varmasti tainnuttava hellesää, ensi vuonna saisi jo olla hieman pilvisempää. Toinen syy on se, että kun tarjonta vähenee, yleisömäärä pienenee sen mukana, juhlan hallintojohtaja Jiitee Hartikainen sanoo.

Tänä vuonna järjestettiin neljä konserttia vähemmän kuin edelliskesänä.

­·Varmasti vaikutusta oli myös sillä, että markkinointibudjetti oli tänä vuonna noin neljännes edellisvuodesta. Siihen nähden yleisökato ei ollut hirmuinen.

Juhla pysyy paikallisena

Hartikaisen mukaan musiikkijuhla jäi tänä vuonna hiukan tappiolle, mutta ei niin merkittävästi, että se vaikuttaisi juhlien tulevaisuuteen. Juhlien budjetti oli tänä vuonna 27 000 euroa. Hallintojohtajan mukaan tämän vuoden kokemukset Saimaan musiikkijuhlilta vahvistivat kuitenkin sen, että muoto, jolla juhlia tehdään, on oikea. ­·Emme yritä tavoitella valtakunnallisuutta, vaan juhla pidetään jatkossakin pienenä ja suunnataan erityisesti paikkakuntalaisille ja kesämökkiläisille.

Hartikaisen mukaan uusista konserttipaikoista esimerkiksi Hakamäen museoalue osoittautui oikein hyväksi. Mukavalla kelillä piknik-konserttiin saapui 180 kuulijaa, joista suurin osa oli perheitä. ­·Ensi vuonna toteutetaan todennäköisesti Hakamäellä konsertti samaan tyyliin, mutta mukaan otetaan ehkä useamman tyylisiä esiintyjiä kuin tänä vuonna.

Ensi vuoden konserttien suunnittelu on Hartikaisen mukaan jo aloitettu. Aikaisempien vuosien tapaan Savitaipaleelle ja Suomenniemelle tuotetaan muusikkoja Pietarista.

MARI MÄNNISTÖ

Kuvateksti

Idyllinen konserttipaikka. Saimaan musiikkijuhlien konserttikohtainen kävijämäärä, muun muassa Savitaipaleen kirkossa, oli keskimäärin 160.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto