Lemmikkieläinkauppa Faunatar Lappeenrantaan

Sari Sinkolle kehittyi rakkaasta harrastuksesta työ.

MARTTI HYTTI

Rakkaasta harrastuksesta kehittyy aina silloin tällöin joillekin päätoiminen työ tai jopa yritys. Näin kävi lappeenrantalaiselle Sari Sinkolle, jonka harrastus lemmikkieläinten parissa muuttui työksi ja yritykseksi. Tätä ennen hän toimi yrittäjänä suoramyynnissä.

Sari Sinkko aloitti maanantaina lemmikkieläinliike Faunattaren kauppiaana Lappeenrannassa. Faunatar on alansa johtava lemmikkieläinliikeketju. Siihen kuuluu neljätoista liikettä, joista kaksitoista on franchising-pohjaisia ja kaksi omia.

Sinkkoa ovat aina kiinnostaneet lemmikkieläimet. Jo lapsena olivat hamsterit, marsut, gerbiilit ja undulaatit tuttuja. Myöhemmin hän kasvatti kääpiöpinsereitä ja pinsereitä.

Nykyisin kotia asustaa neljä näyttelyissä menestynyttä, kasvatuskäytössä olevaa norjalaista metsäkissaa, joista tunnetuin lienee Suomen viime vuoden voitokkain metsäkissauros Eurooppa Champion Havheksen’s Hannibal.

Kauppakeskus Armadan pohjakerroksessa avatun liikkeen valikoimiin kuuluvat jyrsijät, kanit, akvaariokalat ja tarvikkeet, matelijat, liskot ja linnut. Koirille ja kissoille on erilaisia tarvikkeita ja ruokia.

Kanit ja jyrsijät Sinkko kasvattaa suurimman osan itse tai ne tulevat hyvin läheltä kasvattajilta, joiden kanssa on solmittu yhteistyösopimus. Jokainen eläin saa mukaansa syntymätodistuksen, sukutaulun tai rekisterikirjan. Jokaiselle annetaan kirjalliset hoito-ohjeet.

Karvaisille lemmikeille on kaupassa rakennettu oma eläinhuone, josta poistoilma menee suoraan ilmanvaihtokanavaan. Näin allergisetkin ihmiset voivat asioida liikkeessä. Heillekin löytyy lemmikkivaihtoehtoja niin akvaario- kuin matelijaosastolta.

Eläinhuoneessa lemmikit ovat nähtävillä lasiseinän takana. Terraarioihin ei pääse koputtelemaan, joten eläimet voivat viettää päiväänsä omassa rauhassaan.

Faunattaresta ei myydä lemmikkiä alaikäisille ilman vanhempien suostumusta. Lupalappu ei riitä, vaan vanhemmilta tarkistetaan asia vähintään puhelimitse.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Kattavat valikoimat. Lemmikkieläimet kiinnostavat erityisesti tyttöjä. Tämä näkyi jo avajaispäivän asiakaskunnassa.

Kirjoittaja:
Martti Hytti