Imatran matkailuhistoria taipuu tanssiksi ja lauluksi

Sata Vuotta Saleissa ja Salongeissa -produktio esitetään yleisön pyynnöstä vielä neljästi kevään ja alkukesän aikana.

TENHO TIILIKAINEN

Sata Vuotta Saleissa ja Salongeissa on Imatran historiaa kertaava tanssia, laulua ja musiikkia yhdistävä produktio. Produktion ensiesitys oli viime lokakuussa Imatralla järjestettyjen valtakunnallisten opaskoulutuspäivien yhteydessä.

­·Esitys on yritys rakentaa musiikin, laulun ja tanssin avulla linjaa Imatran matkailun kulta-ajasta 1800-luvulta aina tähän päivään. Produktio kertoo omalla tavallaan kaikki ne suuret tarinat, jotka ovat Imatran matkailuhistorian sisällä. Halusimme myös testata, voiko paikallishistoriasta vääntää matkailua palvelevan tuotteen, Imatran kulttuuritoimenjohtaja Pentti Rossi sanoo.

Opaskoulutuspäivien osanottajille esitetty Sata Vuotta Saleissa ja Salongeissa·-produktio innosti katsojansa aplodeihin seisten.

­·Yleisön pyynnöstä produktio tuodaan tänä keväänä kaikkien ulottuville, tuottaja Laura Tiainen kulttuuriosuuskunta Kihusta sanoo.

Imatran historiaa sivutaan pienin kertomuksin ja lauluin. Tästä osuudesta vastaavat ovat Hannu Heavy Tikkanen, Marja Grönberg, Anne Sepponen ja Reijo Peltonen.

Musiikista vastaa vahvistettu jousikvartetti johtajanaan Nerses Konstandian ja tanssijoina ovat Tanssistudio Jamin edustusryhmä. Tanssijoiden koreografiasta on vastannut tanssikoulun johtaja Anna Lahtinen.

Esityksen on ohjannut Seija Simonen yhteistyössä koko työryhmän kanssa Pentti Rossin käsikirjoituksen pohjalta.

Orkesteri on vahvistettu jousikvartetti. Jousien lisäksi instrumentteina ovat myös kontrabasso, haitari, huuliharppu, kantele, trumpetti, rummut ja kitara. Tämä sen vuoksi, että musiikki ulottuu Tsaikovskista Carl Lee Perkinsiin, klassisesta rokkiin.

Produktio esitetään kevään ja alkukesän aikana kaikkiaan neljä kertaa. Kolme esitystä on Karelia-salissa, yksi riisuttu versio Teatteri Imatrassa. Ensimmäinen uusinnoista on maaliskuun 25. päivänä, muut esitysillat Karelia-salissa ovat 21.4. ja 1.6. sekä Teatteri Imatrassa 15.5.

­·Olemme pohtineet myös sitä, saisiko tästä puristettua sellaisen matkalaukkuversion, Rossi miettii.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Yhteisvoimin. Produktiota ovat olleet toteuttamassa muun muassa Reijo Peltonen, Laura Tiainen, Pentti Rossi, Marjukka Piiparinen, Nerses Kostandian, Seija Simonen ja Anna Lahtinen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen