Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja vaihtuu

Pekka Lattu jää elokuussa eläkkeelle, Jukka Korkeilasta uusi toimitusjohtaja

MARTTI HYTTI

Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja vaihtuu elokuussa. Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Lattu jää tällöin eläkkeelle. Uutena toimitusjohtajana aloittaa imatralainen kultaseppämestari Pekka Korkeila, 41.

Yrittäjäjärjestön hallitus valitsi Korkeilan laajasta hakijamäärästä. Tehtävää haki 24 henkilöä. Korkeilan vahvuutena on vankka yrittäjä- ja järjestötausta.

Hän sanoo ottavansa uuden tehtävän haasteellisena vastaan.

­·Olen nähnyt yrittäjyydestä hyvät ja huonot puolet. Minulla on viime aikoina ollut sellainen tunne, että yhteiskunnallinen näköalapaikka olisi kiinnostava.

­·Toisaalta minulla on laaja kokemus ja kattava kuva yrittäjyyttä sivuavista toiminnoista, kuten TE-keskuksesta, Finnverasta, Keksintösäätiöstä ja Tekesistä.

Korkeila sanoo panostavansa yrittäjien neuvontaan ja edunvalvontaan.

­·Kun minulla on laaja kokemus yrittäjyydestä, yritän auttaa maakunnan yrittäjiä tietojen hankinnassa. Yrittäjien edunvalvonnassa tärkeällä sijalla on joukkovoiman kasvattaminen. Järjestäytymisastetta on nostettava nykyisestä 40 prosentista.

Hän muistuttaa, että Etelä-Karjalassa on yrityksiä väestömäärään nähden vähemmän kuin monissa muissa maakunnissa.

­·Nykyiset yritykset toimivat kyllä vireästi. Viimeisten suhdannetiedustelujen mukaan toimintaedellytykset ja tilauskannat ovat paranemaan päin.

Pitkän yrittäjäkokemuksen perusteella Korkeila vakuuttaa, että yrittäminen on antoisaa ja joskus jännittävääkin.

­·Näyttäisi siltä, että yrittäjyyden arvostus olisi ainakin juhlapuheissa nousussa. Valitettavasti vain yrittäjiksi ei ole riittävästi kiinnostusta.

Muutosturva toisi

lisärasituksia

Hän pitää välttämättömänä, että Suomen Yrittäjät pääsisivät mukaan tulopoliittisiin neuvotteluihin.

­·Kun Suomen Yrittäjissä on noin 88 000 jäsenyritystä, joissa on 450 000 työntekijää, tämän suuren työllistäjän olisi päästävä mukaan tulopoliittisiin neuvotteluihin.

Korkeilaa huolestuttaa tällä hetkellä erityisesti ammattiyhdistysliikkeen vaatima muutosturva.

­·Pienet yritykset eivät kestä lisärasituksia. Jos ammattiyhdistysliike saa ajettua vaatimuksena, varsinkin pienille yrityksille on odotettavissa vaikeuksia. Samalla hallituksen ajamat 90 000 uutta työpaikkaa vaarantuvat.

EMMI KAARNA

Kuvateksti

”Vahdinvaihto” elokuussa. Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Pekka Lattu (vas.) ja puheenjohtaja Reijo Paajanen antavat tukensa järjestön uudelle toimitusjohtajalle Jukka Korkeilalle, kun hän astuu tehtävään elokuun puolivälissä.

Toimitusjohtaja Jukka Korkeila

¤·Syntymäaika ja -paikka: 10.2.1963 Kuusankoskella.

¤·Koulutus: Kultaseppämestari sekä jatkokoulutusta Suomessa ja Yhdysvalloissa.

¤·Perhesuhteet: Vaimo ja kaksi tytärtä.

¤·Ura: Yrittäjänä vuodesta 1985 alkaen. Ensimmäinen yritys oli jalometallituotteiden valmistukseen keskittynyt Jucka’s Design Oy ja toinen alkoholijuomien tukkukauppaa harjoittava Zandora Oy. Molemmat yritykset myyty.

¤·Harrastukset: Lenkkeily ja kuntosali.

¤·Luottamustoimet: Toiminut useissa alan järjestöissä, ulkomaankaupan hankkeissa sekä Imatran Yrittäjien varapuheenjohtajana.

¤·Missä asuu: Omakotitalossa Imatralla, mutta muuttaa Lappeenrantaan.

¤·Millä ajaa: Chryslerillä.

Kirjoittaja:
Martti Hytti