Galleria Kaakaopapu avaa ovensa yleisölle kesän ajaksi

Kuvataidekoulun kevätnäyttely esittelee lukukauden satoa.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Kuvataidekoulu Lappeenrannan Linnoituksessa on opetuksen hiljennettyä kesällä hyvä paikka järjestää näyttelyjä. Nyt näyttelytila on myös kastettu: kesän ajaksi yleisölle aukaisee ovensa Galleria Kaakaopapu. ­·Mietimme opettajien kanssa yhdessä sopivaa nimeä. Galleria Kaakaopapu viittaa rakennuksen historiaan ja nimi on lisäksi tarpeeksi hassu ja lapsellinen niin, että se varmasti poikkeaa muista gallerioista, kuvataidekoulun opettaja Raija Peltola kertoo. Sunnuntaina galleriassa aukeaa kesän ensimmäinen näyttely, joka koostuu kuvataidekoulun opiskelijoiden vuoden aikana tekemistä kiintoisimmista töistä. Edellisvuosien tapaan mukana on töitä alle kouluikäisistä jo pitkälle edistyneisiin harrastajiin. Ensimmäiseen saliin on ripustettu vanhempien opiskelijoiden töitä ja katse kiinnittyy erityisesti graffiti-aiheisiin, jotka on tehty 13-­15-vuotiaiden piirustustyöpajassa. Veikeitä ovat myös savityöpajassa tehdyt afrikkalaiset tanssijat ja öljyvärityöt, joissa kuvataan valtaa ja valtasuhteita.

Pienempien lasten töistä on näyttelyyn koottu intiaani-teema, johon kuuluu muun muassa naamioita ja isoja piirroksia intiaanikylästä. Perimmäisestä salista löytyy tekstiili- ja savitöitä, joita sitoo yhteen vesiteema. Tekstiileissä kuvataan vedenalaista maailmaa, niiden päällä uiskentelevat keraamiset joutsenet ja kaiken ylle ripustetuissa tekstiileissä lentelevät mustat korpit. Tunnelmaa lisää taustanauhalta kuuluva linnunlaulu.

Kesälläkin opetusta

Vaikka kuvataidekoulun lukukausi päättyy, opetusta järjestetään myös kesäkursseilla. Ensimmäinen, Satuja ja tarinoita-leiri on tarkoitettu 7-­9-vuotiaille tytöille ja pojille ja se alkaa heti kesäkuun alussa. Kesäkuun toisella viikolla 10-­12-vuotiaille on järjestetty leiri Ollaan taiteilijoita, jolla tutustutaan tunnettujen taiteilijoiden töihin ja elämänkohtaloihin. Kesäkuun 14. päivä alkava leiri on tarkoitettu yli 11-vuotiaille. Leirillä tehdään eläinveistoksia ja opetellaan muotoilua.

Kesällä kolme näyttelyä

Kevätnäyttely on esillä noin kuukauden, minkä jälkeen Galleria Kaakaopavussa on opettajien vuoro. Kuvataidekoulun omien opettajien lisäksi näyttelyyn tuovat töitään venäläiset opettajat novgorodilaisesta taidekoulusta, jonka kanssa Lappeenranta tekee yhteistyötä. Näyttelykesän päättää Lappeenrannan taideyhdistyksen näyttely.

III

Lappeenrannan lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely 23.5.­-20.6. Lappeenrannan Linnoituksessa.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Kuvatekstit

Aiheena graffiti. Eero Nurmi, öljyväri, 13-­15-vuotiaiden ryhmä.

Intiaanikylä. Pienempien oppilaiden töistä on koottu intiaaniaiheinen kokonaisuus.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto