Tapanaisen talon tulipalo oli tahallaan sytytetty

Tuli pääsi irti useissa asunnoissa yhtäaikaa, mutta paikalla oli vain yksi ihminen.

ETTI KANTOLA

Tapanaisen talossa Lappeenrannan keskustassa reilu pari viikkoa sitten roihunnut tulipalo on varmistunut tahallaan sytytetyksi. Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että tuli syttyi suunnilleen samanaikaisesti useissa talon asunnoissa. Tutkinnanjohtaja Leevi Hakulinen kertoo, että asunnoissa ei ollut tapahtuma-aikaan paikalla muita kuin palossa menehtynyt nuori miesasukas.

Syttymissyyn teknistä tutkintaa jatketaan edelleen. Esimerkiksi mahdollisten sytytystarkoituksessa käytettyjen palavien nesteiden osuus on vielä epäselvä. Palo levisi kuitenkin epätavallisen voimakkaasti ja nopeasti. Pahiten vaurioitui ihmishengen vaatinut huoneisto.

Poliisi on kuullut todistajina lukuisia paloaikaan ja sitä ennen lähistöllä liikkuneita ihmisiä. Viranomaiset etsivät kuultavakseen vielä muutamaa henkilöä, joita ei ole puhutettu.

­·Heitä ei ole vielä löydetty. Heidän kuulemisensa olisi toivottavaa, muttei välttämätöntä, Hakulinen sanoo.

Poliisi tavoitti alkuviikolla tiedotusvälineiden avulla etsimänsä pojat. Heidän kertomansa tuki poliisin oletuksia ja kumosi liikkeellä olleet huhut. Poliisi varmisti, että poikien tiedot olivat muilta paikalla olleilta kuultuja, eivätkä perustuneet omiin havaintoihin.

Lappeenrannan poliisi tutkii tapahtunutta nyt tuhotyönä ja arvioi, että urakka saattaa jatkua vielä pitkään.

­·Syttymisnesteitä tutkitaan ja puhutetaan ihmisiä, jos jotakin vielä valkenisi.

Kirjoittaja:
Etti Kantola