NST juhlii tasavuosia kahden sarjan kärkipeleillä

Kymmenessä vuodessa NST on kerännyt 15 SM-mitalia juniorisarjoista

JARMO HÄMÄLÄINEN

Kymmenen vuotta sitten seurakunnan sählykerhosta toimintansa aloittanut NST juhlii sunnuntaina tasavuosia Lappeenrannan urheilutalossa seuralle luontevimmalla tavalla. Tappiotta syyskierroksen aloittaneet NST:n edustusjoukkueet pelaavat kotikentällään kärkiottelut niin naisten SM-liigassa kuin miesten ykkösdivisioonassa.

Matkan varrella on ehtinyt tapahtua paljon. NST:n toiminta alkoi seurakunnan poikien sählykerhoista Nakkisormien nimellä. Laji jalostui nopeasti salibandyksi ja seuran nimikin lyheni. Nakkisormien tilalle tuli ehkä hieman vakavammalta ja nasevammalta kuulostava NST. NST on kunnostautunut ennen kaikkea hyvien juniorijoukkueiden seurana. Parhaimmillaan seuran eri joukkueissa ja kerhoissa pelaa lähes 300 junioria. Kymmenen vuoden aikana NST:n juniorit ovat saavuttaneet kaikkiaan 15 SM-mitalia, joista kolme on kultaista. Viime keväänä ensimmäiset NST:n tyttöjoukkueet ylsivät SM-mitaleille, kun A- ja C-tytöt saivat SM-pronssia.

Vakiopelaajia jo

maajoukkueessakin

NST miesten joukkue on pelannut kaksi kautta SM-sarjassa. Pudottuaan ykköseen joukkue on edennyt sitkeästi karsintoihin kolmena keväänä peräkkäin, mutta paluu pääsarjaan ei ole onnistunut. Tällä hetkellä NST:n miehet ovat ykkösen itälohkossa kärkipaikalla ja tavoite on vakaasti asetettu kohti nousua ensi keväänäkin.

Ensimmäiset tyttöjuniorit aloittivat NST:n ympyröissä pelinsä vuonna 1996. Nyt seuran naisten edustusjoukkue pelaa jo kolmatta kautta naisten salibandyliigassa. Tämä syksy on alkanut joukkueelta erinomaisesti. Kolmen kierroksen jälkeen tilillä on pelkkiä voittoja ja NST:n pelaajia näkyy jo maajoukkueen vakiokokoonpanossa. Toki heitä on maajoukkueessa ollut jo aiempinakin vuosina.

Vielä vuosi sitten tyttöjen maajoukkueen maalilla hyviä otteluja pelannut NST:n maalivahti Jonna Mäkelä on jo ehtinyt esiintyä naisten maajoukkueessa ja myös Tiia Ukkonen kuuluu maajoukkueryhmään.

Jonna Mäkelä on ollut juniori-iästä saakka useamman lajin palloilulahjakkuus. Salibandy ja pesäpallo pääsarjatasolla mahtuvat tasapuolisesti hänen ohjelmaansa edelleen, vaikka maajoukkuetehtävät salibandyssä tuovat lisäkiireitä.

­·Nyt keskityn tietysti salibandyyn, mutta minullahan on Pesä Ysien kanssa kahden vuoden pelisopimus. Jatkan pesäpalloa aivan täysillä ja käyn Pesä Ysien harjoituksissa talvella sen verran kuin vain ehdin, kovana lyöjänä superpesiksesta ja hyvänä heittäjänä salibandykentällä tunnettu Jonna kertoo.

III

NST juhlii 10-vuotista toimintaansa sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalossa. Miesten joukkue pelaa I-divisioonan itälohkon kärkikamppailun klo 14 Loviisan Toria vastaan. Naisten liigajoukkue kohtaa viime vuoden mestari Tikkurilan Tiikerit (viime kaudella nimellä VFT) klo 17. Juhlallisuudet järjestetään ottelujen välissä.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Puhtaalla pelillä. NST:n naiset eivät ole vielä hävinneet salibandyliigassa tällä kaudella. NST:n Heli Suojureijus (keskellä) vie tässä palloa Tampereen Classicin Irja Lahtisen ulottuvilta. NST:n Sari Keskinen seuraa taustalla.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen