Sohvi Härkönen tähtää bunkkerista Puerto Ricoon

Nuori imatralainen on noussut nopeasti naisgolfaajien eturiviin. Nyt edessä on matka joukkueiden MM-kisoihin Karibialle.

VESA SALMINEN

Parin vuoden harppaus on nostanut Sohvi Härkösen Suomen amatöörigolfin eturiviin. Sunnuntaina 22-vuotias imatralainen lähtee pieneen Karibian valtioon Puerto Ricoon valmistautumaan joukkueiden MM-kisoihin.

­·Kehitys alkoi viime vuonna. Innostusta tuli enemmän, kun alkoi pärjätä, jaksoi treenatakin.

Härkönen nousi MM-joukkueeseen pelattuaan amatöörien EM-kilpailuissa Espanjassa kahdeksanneksi elokuun lopussa. Hän jäi mitalisijoista ainoastaan neljä lyöntiä.

Suuri yllätys kehitys ei Härkösen mielestä ole ollut.

­·Olen odottanut jo muutaman vuoden, että pääsen amatöörihuipulle.

­·Koko kesä on ollut tasaisen hyvä, tietysti EM-kisat menivät loistavasti. Oikeastaan huonoja kisoja ei ole ollut yhtään.

MM-kisoihin naiset eivät ole erikseen asettaneet itselleen tavoitetta, mutta kymmenen joukkoon joukkueella on hyvät mahdollisuudet. Henkilökohtaista tavoitetta Härkönen ei ole itselleen asettanut.

­·Tasainen peli joka kierroksella.

Sujuva peli tuo

itseluottamusta

Pelin kehittyminen on rauhoittanut ja antanut lisää luottoa omiin kykyihin. Golf jos mikä on itseluottamuspeli.

­·Tietää, että on mahdollista voittaa joku kisa. Sekin on tärkeätä, ettei pelkää voittoa.

­·Joskus on ehkä ajatellut, että jos voittaa, niin pitää pitää kiitospuheita.

Tiger Woodsin jäljiltä golfissa on tullut muotiin entistä fyysisempi harjoittelu. Marko Kostensalon valmentama Härkönen sanoo oman fyysisen harjoittelunsa perustuvan pohjakunnon luomiseen lenkkeilemällä ja peruslihashuoltoon. Kostensalo on myös miesten MM-joukkueeseen kuuluvan Viipurin Golfin Antti Ahokkaan valmentaja.

­·Lähipelissä on aina hiottavaa. Puttipeli on mulla ollut aina huono, mutta tänä vuonna se on parantunut.

Jeanne

kävi kylässä

Karibian olosuhteet ovat haastavat. Syksyn myrskyt, etunenässään hirmumyrsky Jeanne ovat koetelleet viime viikkoina myös Puerto Ricoa ja aiheuttaneet tulvia ja sähkökatkoksia. Hurrikaanikausi on ennusteiden mukaan kuitenkin päättymässä, eikä mahdollinen tuulen tuiverrus hermostuta Härköstä.

­·Toivottavasti siellä on nyt ainakin kenttä kunnossa.

­·Sade ei haittaa niin paljoa, että peli menisi sekaisin ja tuuli on varmaan vaikea kaikille.

Golfaajat lähtevät paikan päälle harjoittelemaan ja tutustumaan kahteen kisakenttään puolitoista viikkoa ennen MM-kilpailuja. Sitä ennen Härkönen ”pitää tatsia yllä” kotikentällään Imatralla, vaikka syksyisen kosteat viheriöt eivät enää suoranaisesti houkuttelekaan puoleensa.

III

MM-kisapaikkana on Rio Mar Country Club. Naisten kilpailu, Espirito Santo Trophy, pelataan 20.-23.10. ja miesten Eisenhower Trophy 28.-­31.10. Joukkueiden MM-kilpailut pelataan joka toinen vuosi.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Koleat väylät. Imatran golfkentällä bunkkerista on jo melkein tullut vesieste. MM-areenaa Puerto Ricoakin sateet ja tuuli ovat tuivertaneet, mutta se ei Sohvi Härköstä häiritse.

Joukkueet

¤·Naiset: Sohvi Härkönen, Imatran Golf, Kaisa Ruuttila, Lakeside Golf Vammala, Hanna-Leena Salonen, Kymen Golf.

¤·Miehet: Antti Ahokas, Viipurin Golf, Mikko Korhonen, Suur-Helsingin Golf, Heikki Mäntylä, Yyteri Golf.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen