MARTTI HYTTI
Etelä-Karjalan Osuuskauppa haluaisi perustaa kesäravintolan Lappeenrannan
satamaan. Osuuskauppa on jättänyt tonttihakemuksen Rosso-tyyppistä
ravintolaa varten. Tavoitteena olisi, että uusi palvelupiste avaisi ensi
toukokuun alussa.
Osuuskaupan (Eekoon) suunnitelmat ovat lähes valmiina. Ravintolasta on
tarkoitus rakentaa kevytrakenteinen, jolloin se pystytettäisiin keväällä ja
purettaisiin syksyllä. Ruokailupaikkoja telttamaiseen ravintolaan mahtuisi
75-100.
Toimitusjohtaja Ahti Mannisen mielestä Lappeenrannan satamaan kaivataan
kesällä perheravintolaa.
·Ravintola olisi suunnattu erityisesti lapsiperheille, joilta on puuttunut
ruokapaikka sataman torialueella. Ravintolalle on katsottu paikka
laululavan viereen, jossa ovat kunnallistekniset palvelut valmiina.
·Ravintola olisi myös hyvä levähdys- ja virkistyspaikka vanhemmille samaan
aikaan, kun lapset käyvät viereisessä leikkipuistossa tai maailmanpyörässä.
Manninen katsoo, että Lappeenrannan sataman palvelutarjontaa kannattaa
edelleen kehittää.
·Lappeenrannan on syytä hyödyntää näin hieno alue. Hankkeemme toisi
jälleen muutaman kesätyöpaikan kaupunkiin ja lisää vireyttä sekä
viihtyvyyttä satama-alueelle.
Hän korostaa, että uusien palveluiden perustaminen satamaan on kuitenkin
usein kannattamatonta lyhyen sesongin takia. ·Siksi liiketoimintapaikan
perustamiskustannukset eivät saa olla kovin korkeat. Olemme hakeneet mallia
Etelä-Euroopasta, missä suositaan helppohoitoisia ja kevytrakenteisia
kesäravintoloita ja -kahviloita
Eekoo haluaa hänen mukaansa viedä hanketta eteenpäin hyvässä hengessä niin
kaupungin kuin paikallisten yrittäjien kanssa.
·Kesäravintola toisi lisäarvoa kauniiseen satamaamme. Se ei kilpailisi
nykyisten palveluiden kanssa, kun satamassa ei tarjota tällä hetkellä ruokaa.
Manninen katsoo, että Eekoon Kasinon terassi on hyvä esimerkki toimivasta
liikeideasta satamassa.
·Terassi ylitti varmasti kaikkien ennakko-odotukset ensimmäisenä kesänä.
Viime kesänä asiakasmäärä väheni, kun kesän aikana oli vain kolme
sateetonta päivää. Näin sateisena kesänäkin toiminta oli kuitenkin vielä
kannattavaa.
Kesäravintolassa voidaan hänen mukaansa ottaa sadepäivät hyvin huomioon.
·Telttarakennuksen seinät pidettäisiin avoimina kauniina päivinä.
Sateisella tai tuulisella säällä voidaan vetää seinä tukkoon.
TALOUS sivu 16