Lappeenrannan sataman leikkipuiston viereen kaavailtu myös Top-Moverin kesäkahvilaa

EeKoon Rosso-hanke tuli kaupungille yllätyksenä. Ravintolalle ei ole paikkaa Kaupunginlahden ensi kesän toimintojen sijoitussuunnitelmassa.

ANNE KOTIHARJU

Etelä-Karjalan Osuuskaupan suunnitelma rakentaa Rosso-kesäravintola satamatorin viereen yllätti Lappeenrannan kaupungin. Siitä eivät tienneet poliitikot, virkamiehet eikä EeKoon hakeman paikan viereen pitkään kesäkahvilahankettaan valmistellut yritys Top-Mover Ay.

Hakemus ilmaantui kaupungingeodeetti Jussi Salon pöydälle myöhään keskiviikkoiltapäivänä. Tekninen johtaja Ensio Koikkalainen vakuuttaa, ettei hankkeesta ole mitään ennakkopäätöksiä.

­·Se ei sisälly tehtyyn satama-alueen ensi kesän toimintojen sijoitussuunnitelmaan, johon sisältyy kyllä kesäkahvila.

Top-Mover Ay:n takaa löytyvät Janne Vehmaa ja Jyri Hänninen säikähtivät perinpohjin nähtyään EeKoon suunnitelmat. Lapsiperheille suunnattu ravintolahanke veisi pohjan pois syrjemmälle jäävältä niinikään lapsiperheille suunnatulta kesäkahvilalta.

”EeKoo pistettävä

samalle viivalle”

Top-Moveri jätti hakemuksen heinäkuussa. Kahvila tulisi leikkipuiston viereiseen Saimaan puoleiseen puistikkoon. Yrittäjien toiveena oli alunperin näkyvämpi paikka, mutta neuvotteluissa päädyttiin maisemaan paremmin sopivaan.

­·EeKoo on pistettävä samalle viivalle kuin me muutkin. Meille jäi vahvasti sellainen kuva, ettei tuolle EeKoon toivomalle paikalle pääse.

Tekninen lautakunta on linjannut, että Top-Moverin hanketta viedään eteenpäin.

Top-Mover suuntaa alkoholittoman kahvilan lapsiperheille. Tarjolla on erikoiskahveja ja -juomia, jäätelöannoksia, erilaisia uutuustuotteita sekä välipalaa, tapas-annoksia ja vastaavaa, ehkä lounastakin.

Puurakenteisessa 8×13 metrin laajuisessa terassissa olisi noin 15 neliön myyntitila. Rakennelmat ovat matalia, jotta näkymä Saimaalle ja puistoalueelle ei peity.

Vehmaa ja Hänninen toteavat, että hanke vaatii useiden kymmenien tuhansien eurojen satsaukset. He toivovat kahdeksan vuoden sopimusta. Terassi työllistäisi noin seitsemän henkilöä huhtikuun lopusta syyskuun alkuun.

MAAKUNTA sivu 6

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju