Lappeenrannan sataman palvelutasoon kohennusta

Etelä-Karjalan Osuuskauppa haluaa rakentaa kesäravintolan satamatorille.

MARTTI HYTTI

Lappeenrannan satama-alueen palvelutaso on kohentumassa ensi kesäksi.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) haluaa rakentaa kesäravintolan

satamatorille.

Eekoon suunnitelman mukaan satamaan rakennettaisiin kevytrakenteinen,

telttamainen ravintola, joka pystytettäisiin keväällä ja purettaisiin

syksyllä. Rosso-tyyppisessä ravintolassa olisi 75-100 asiakaspaikkaa.

Osuuskauppa on jättänyt kaupungille tonttihakemuksen. Tavoitteena on, että

uusi palvelupiste avaisi ensi toukokuun alussa.

Toimitusjohtaja Ahti Mannisen mielestä Lappeenrannan satamaan kaivataan

kesällä perheravintolaa.

­·Ravintola olisi suunnattu erityisesti lapsiperheille, joilta on puuttunut

ruokapaikka sataman torialueella. Ravintolalle on jo katsottu paikka

laululavan viereen, jossa ovat kunnallistekniset palvelut valmiina.

­·Ravintola olisi myös hyvä levähdys- ja virkistyspaikka vanhemmille samaan

aikaan, kun lapset käyvät viereisessä leikkipuistossa tai maailmanpyörässä.

Hän katsoo, että Lappeenrannan sataman palvelutarjontaa pitää edelleen

kehittää.

­·Lappeenrannan kannattaa hyödyntää näin hieno alue. Hankkeemme toisi lisää

vireyttä sekä viihtyvyyttä satama-alueella. Samalla syntyisi 7-­8 uutta

kesätyöpaikkaa.

Manninen korostaa, että Eekoo haluaa antaa oman panoksensa sataman

kehittämiseen.

­·Olemme miettineet, mitä puutteita on sataman palvelutarjonnassa. Idea

perheravintolan perustamisesta syntyi kaupungin järjestämässä tilaisuudessa.

Lyhyt sesonki

on ongelmana

Hän muistuttaa, että uusien palveluiden perustaminen satamaan on usein

kannattamatonta lyhyen sesongin takia.

­·Siksi liikepaikan perustamiskustannukset eivät saa olla korkeat. Olemme

hakeneet mallia Etelä-Euroopasta, missä suositaan helppohoitoisia ja

kevytrakenteisia kesäravintoloita ja -kahviloita.

Eekoo haluaa hänen mukaansa viedä hanketta eteenpäin hyvässä hengessä niin

kaupungin kuin paikallisten yrittäjien kanssa.

­·Kesäravintola toisi lisäarvoa kauniiseen satamaamme. Se ei kilpailisi

nykyisten palveluiden kanssa, kun satamassa ei tarjota tällä hetkellä ruokaa.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Vireyttä satamaan. Toimitusjohtaja Ahti Manninen esitteli keskiviikkona

Eekoon suunnitelmia.

Kirjoittaja:
Martti Hytti