Laroxilta painesuodatin ammattikorkeakoululle

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Larox Oyj on lahjoittanut Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun p

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Larox Oyj on lahjoittanut Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun paperilaboratoriolle arvokkaan painesuodattimen.

Lahjoituksellaan yhtiö haluaa tukea opetuksen kehittämistä. Samalla yritys tiivistää yhteistyötään ammattikorkeakoulun kanssa.

Painesuodatin täydentää ja ajanmukaista paperitekniikan laboratorio-opetusta Imatralla. Parhaillaan Imatran Koulukadulle Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston viereen rakennetaan uutta laboratoriorakennusta, jossa oppilaat pääsevät aloittamaan työskentelyn vuonna 2006.

Laboratorion tilaohjelmassa on otettu huomioon laitteiden järkevä sijoittelu työkokonaisuuksien mukaan sekä laitteiden erillistarpeet.

Laroxin toimitusjohtaja Toivo Matti Karppanen korostaa, että yhteistyö yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuskeskusten ja asiakkaiden kanssa on merkityksellistä yrityksen omalle tuotekehitystyölle ja tutkimukselle.

– Laroxin panostus tutkimukseen, laite- ja prosessikehitykseen, automaatiotuotteisiin ja koesuodatukseen oli viime vuonna noin 6,0 miljoonaa euroa eli 6,1 prosenttia liikevaihdosta.

Hän arvioi lahjoituksen olevan rahalliselta arvoltaan keskihintaisen perheauton hintaluokkaa.

– Larox haluaa olla aktiivisesti mukana koulutuksen kehitystyössä. Lahjoituksella haluamme tukea ammattikorkeakoulua, kun se rakentaa ja toteuttaa uutta laboratoriotaan Imatralle.

Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä on tyytyväinen ammattikorkeakoulun ja Laroxin yhteistyön tiivistymisestä.

– Ammattikorkeakoulu haluaa lisätä yhteistyötään pienten ja keskisuurten yritysten kanssa. Ammattikorkeakoulujen yhdeksi perustehtäväksi on asetettu pk-yritysten palveleminen.

Paperitekniikan koulutuspäällikkö Pirjo Jaakkolan mukaan ammattikorkeakoulun laboratoriossa Larox PF 0.1 -suodattimella käsitellään sekä mineraalilietettä että kuitumassoja.

– Myös laitteen soveltuvuutta kuidun talteenottoprosessissa selvitetään. Suodattamisen lisäksi laitteella voidaan suorittaa suodinkakulle pesu, ilmakuivaus sekä kalvopuristusvaiheet.

Ammattikorkeakoulun uusi laboratoriorakennus vastaa akuuttiin tilantarpeeseen paperitekniikan koulutusohjelmassa. Osa uudisrakennuksesta tulee yhteiskäyttöön Etelä-Karjalan ammattiopiston kanssa. Rakennuksen lattiapinta-ala on noin 1 400 neliömetriä, josta laboratoriotilojen osuus on noin tuhat neliötä.

Kuvateksti

Toimitusjohtaja Toivo Matti Karppanen esitteli laitetta rehtori Anneli Pirttilälle (vas.) ja koulutuspäällikkö Pirjo Jaakkolalle.

KAROLIINA PAATOS

Kirjoittaja:
Martti Hytti