Rotarytoiminta vilkastuu Venäjällä

Lappeenrannassa pidettävässä piirikonferenssissa on suomalaisten rotaryklubien lisäksi edustajia myös Venäjältä ja Kanadasta.

PAULI SAUKKONEN

LAPPEENRANTA. Venäläiset ovat entistä tiiviimmin mukana rotaryklubitoiminnassa. Rotarit maihinnousivat Venäjälle 1990-luvun alussa.

– Yksi vanhimmista on St. Petersburg Neva, pietarilainen Natalia A. Alexandrova kertoi lauantaina Itä-Suomen rotarypiirin piirikonferenssissa Lappeenrannassa.

Rotaryt toimivat Venäjällä pääpiirtein samalla tavalla kuin muissakin maissa.

– Meneillään on seitsemän kansainvälistä projektia. Paikallisista on merkittävin sairaiden lasten avustamisprojekti, tänä vuonna perustetun St. Petersburg Internationalin presidentti Mark Livhits ja apulaiskuvernööri Irina Livhits kertoivat.

PIIRIKONFERENSSIIN osallistui venäläisten rotareiden ohella jäseniä lähes viidestäkymmenestä rotaryklubista. Mukana oli rotareita myös Pohjois-Amerikasta.

– Piiriin kuuluu 53 rotaryklubia Suomessa Kotkasta Iisalmeen ja 10 klubia Luoteis-Venäjällä. Nyt meneillään olevassa konferenssissa on venäläisistä klubeista edustettuna kaksi. Rotary Internationalin edustaja on kanadalainen Wilfried Wilkinson, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kaapo Pulkkinen kertoi.

Itä-Suomen piirillä on 28 vaihto-oppilasta ympäri maailman.

– Heillä on oma ohjelmansa, mm. kielikoe Aktivassa ja sunnuntaina (tänään) aamu-uinti Myllysaaressa, piirisihteeri Tapio Suonio luetteli.

Konferenssi jatkuu tänään sunnuntaina. Päivä alkaa ekumeenisella hartaudella Sammonlahden kirkossa ja jatkuu piirikokouksella LTY:n luentosalissa. Virallisen ohjelman lisäksi rotaryt tutustuvat myös Lappeenrantaan ja UPM-Kymmenen Kaukaan tehtaisiin.

Kuvateksti

Venäläiset Natalia A. Alexandrova (vas.), Irina Livhits ja Mark Livhits keskustelivat pirisihteeri Tapio Suonion kanssa.

PAULI SAUKKONEN

Kirjoittaja:
Pauli Saukkonen