Vaakunasuosikki ei kelvannut kunnanhallitukselle

HELINÄ LEMINENPARIKKALAN kuntalaiset äänestivät talvella suosituimmaksi kala

HELINÄ LEMINEN

PARIKKALAN kuntalaiset äänestivät talvella suosituimmaksi kalaisen vaakunan. Kunnanhallitus on eri mieltä ja esittää parhaaksi katsomaansa vaihtoehtoa kesäkuussa kokoontuvalle valtuustolle.

Kunnanhallitus mielistyi luonnokseen, jossa on hopeisella kilvellä musta linnakekoroinen vastapieli ja kolme punaista pykäläristiä paaluittain. Tämä piirros sijoittui talvella kuntalaisten äänestyksessä kolmanneksi. Kolmen kärkeen kuuluvana se lähetettiin Helsinkiin heraldisen lautakunnan tarkastettavaksi. Asiantuntijat pitivät sitä kelvollisena. Vain linnakekoro piti piirtää väljempänä. Tämä korjaus tehtiin.

PIIRTÄJÄN nimi pysyy salaisena siihen saakka, kun kunnanvaltuusto on tehnyt päätöksensä. Tekijä on antanut työlleen nimen Rajaseutu.

Hän selittää, että vallikorkoinen musta pieli kuvaa Parikkalan vuosisatoja kestänyttä asemaa Suomen, Ruotsin ja Venäjän rajamaana. Vaakunan punainen ja musta ovat Karjalan värejä. Pykäläristit kuvaavat Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen yhdistymistä ja viittaavat myös alueen kreikkalaiskatoliseen, kolmen kappelin historiaan.

Kunnanvaltuuston ei ole pakko hyväksyä tätä esitystä. Aiemmin keskusteluissa on väläytelty, että vanha Parikkalan vaakuna on yksi vaihtoehto. Yhdistymissopimuksessa kunnat kuitenkin päättivät perustaa uuden Parikkalan kunnan, joka ottaa käyttöön uuden vaakunan.

Kunta lupasi palkita kolme parasta piirrosta 50-200 eurolla.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen