Catz jo nyt valmis koripallon naisten SM-sarjaan

Joukkueen valmennusryhmän mukaan joukkueessa on juuri sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokemusta edustavat neljä ulkomaalaista.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Heinäkuun puoliväli ja naisten koripallon SM-sarjaan nousseella Lappeenrannan Catzilla on edustusjoukkue jo valmiina. Joukkueen päävalmentajana toimiva Tommi Koskinen haluaa, että kun SM-sarja alkaa ensi lokakuussa, Catz on heti valmis.

– Harppaus divisioonasta mestaruussarjaan on iso. Siksi on tärkeää kasvattaa joukkue yhteen jo hyvissä ajoin ennen sarjakauden alkua, Koskinen katsoo.

– Mestaruussarjassa ei enää harrastella, hän muistuttaa.

Catzin edustusjoukkueessa on mukana 13 pelaajaa. Ulkomaalaiset, joita on neljä, tulevat Lappeenrantaan viimeistään elokuun puolivälissä, jolloin joukkue on lopullisesti koossa.

– Venäläinen Elena Nikitina harjoitteli mukanamme täällä jo viime maanantaina ja tiistaina ja vaikutti todella hyvältä. Myös jenkki Kafayat Davies tuntuu hyvältä videon perusteella. Daviesin kasvattajaseura on Chigago State, lisää Catzin valmennuspäällikkö Mikko Tupamäki, joka myös kuuluu edustusjoukkueen valmennustiimiin.

Catzin pelintekijänä ensi kaudella on Nikitina, joka muun muassa on pelannut Venäjän maajoukkueessa. Kolmas ulkomaalainen on Alena Ivanova ja neljäs Jelena Reschetko.

CATZIN ensi kauden tavoite on sarjapaikan säilyttäminen kymmenen joukkueen SM-sarjassa. Selvä ennakkosuosikki jo tässä vaiheessa on viime keväänä mestaruuden napannut BC Nokia. Muut SM-sarjajoukkueet ovat Pantterit, PeKa, Pussihukat, Pyrintö, Huima, Espoo Team ja ToPo.

– Nokia on vain vahvistunut viime kaudesta, Koskinen tietää kertoa.

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen, joka valmensi viime kaudella koripalloliigassa pelannutta Salon Vilpasta, kehuu joukkueensa motivaatiota harjoitella. Se on hänen mukaansa pilvissä. Joukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen jo viime toukokuussa. Siitä lähtien joukkue on vetänyt yhteisharjoituksia.

– Harjoittelu on pitkälti samanlaista kuin miehillä. Ei siinä juuri eroa ole. SM-sarjakaudella tilanne on sitten toinen. Kun miehillä pelejä on paljon ja melkeinpä valmistautumista ja taas valmistautumista seuraavaan ja sitä seuraavaan otteluun, naisten sarjassa pystytään hyvin myös kehittämään kunkin pelaajan henkilökohtaisia taitoja.

CATZIN ensimmäinen harjoitusottelu on elokuun puolivälissä Lappeenrannassa. Catz pyrkii pelaamaan harjoitusottelun joka viikko. Syyskuun puolivälissä joukkue matkaa Nokialle Nokia-turnaukseen, jossa on mukana myös SM-sarjajoukkueita.

– Se turnaus kertoo, missä mennään. Elokuussa pelaamme harjoitusotteluja divisioonajoukkueita vastaan, mutta tarvitsemme alle ennen sarjakauden alkua otteluja myös muita SM-sarjajoukkueita vastaan.

Koripallon naisten SM-sarja alkaa 8.10.

Catz

Pelaajat: Kafayat Davies (-81) 184 cm, Alena Ivanova (-85) 185, Elena Nikitina (-79) 166, Jelena Reschetko (-86) 185, Anna Numminen (-86), Annika Jaakkola (-76), Piia Harkko (-87), Tiina Valkeapää (-88), Anna Kuokkanen (-88), Maarit Luoto (-87), Tiina Karvonen (-86), Kaisu Leino (-86) ja Jemina Selesvuo (-83).

Valmennus: Tommi Koskinen, Mikko Tupamäki ja Elena Aleksandrova.

Joukkueenjohtaja: Marjut Ikonen.

Kuvateksti

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen (oik.) ja Mikko Tupamäki lähtevät luottavaisin mielin SM-sarjakauteen. Joukkue on jo koossa, vaikka aikaa sen alkuun on vielä kolmisen kuukautta.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen