Jaakko Kokko nousee takaisin Lappeenrannan valtuustoon

Vasemmistoliiton nykyinen valtuutettu Ritva Renko muutti Luumäelle ja jättää kaupunginvaltuuston.

HEIKKI SOPANEN

LAPPEENRANTA. Sähköasentaja Jaakko Kokko (vas.) nousee takaisin Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon. Vuoden 1996 kunnallisvaaleissa valtuustosta pudonnut Kokko perii Luumäelle heinäkuun alussa muuttaneen Ritva Rengon valtuustopaikan.

Kokko, 56, on ollut puolueensa varavaltuutettu vuodesta 1997 alkaen. Viime syksyn vaaleissa hän sai 130 ääntä, kun valtuustoon valitun Rengon äänimäärä oli 146.

Reilut kahdeksan vuotta valtuustosta pois ollut Kokko arvelee, että tuskin politiikan teko valtuustosalissa juurikaan on muuttunut.

– Suurien puolueiden johtavat poliitikot sopivat valmiiksi asiat, joita viedään eteenpäin. Yksittäisen valtuutetun vaikutusmahdollisuudet suuriin linjoihin ovat pienet, mutta luulen, että pienempiin asioihin voin vaikuttaa.

Jaakko Kokko sanoo tulevansa hyvin toimeen muiden kanssa ryhmään katsomatta. Hän uskoo, että tämän piirteen ansiosta häntä myös kuunnellaan.

Yhteistyökumppaneita hän arvelee löytyvän helpoimmin vihreistä ja osasta sosialidemokraatteja.

JAAKKO KOKON asialistalla ovat ykkössijalla peruspalvelut ja niiden tuottamistapa. Vasemmistoliiton valtuutettu epäilee kunnan peruspalvelujen yksityistämisen ja kilpailuttamisen edullisuutta.

– Muualta saatujen kokemusten perusteella se ei tule halvemmaksi mutta palvelujen taso saattaa laskea. Minä olen varma. että kunta pystyy itse hoitamaan parhaiten peruspalvelut.

Kokko myöntää, että palvelujen tuottaminen tasokkaasti on nykyisessä taloustilanteessa vaikeaa. Etenkin, kun muuhunkin tarvitaan verorahoja.

– Kaikki kaupunkilaisille tehdyt kyselyt kuitenkin kertovat, että kaupunkilaiset haluavat ensisijaisesti peruspalvelujen olevan kunnossa. Kaupunkilaisten äänen pitää kuulua politiikan teossa.

Intohimoisena veneilijänä Kokko antaa silti vilpittömät kehut Linnoituksen ja satama-alueen nykyiselle ilmeelle. Sinne sijoitetut rahat eivät ole menneet hukkaan.

JAAKKO KOKKO

56-vuotias sähköasentaja.

Jäi juuri työttömyyseläkeputkeen.

Asuu Lappeenrannan Tykissä omakotitalossa. Tykki-seuran puheenjohtaja.

Nuorten Palvelun hallituksessa.

Veneilyn lisäksi harrastuksena omakotitalon ja Citroen 2CV:n parissa nikkarointi.

Vasemmistoliiton valtuutettu Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa elokuun kokouksesta alkaen.

Kuvateksti

Vasemmistoliiton Jaakko Kokko aikoo puolustaa kaupunginvaltuutettuna lappeenrantalaisten peruspalveluja.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen