Imatran matkailutoimisto haluaa pysyä keskustassa

Uudeksi matkailuinfon sijoituspaikaksi on kaavailtu TietoEnatorin alakerran tiloja.Nykyinen vuokrasopimus Koskenpartaan tiloista päättyy syyskuun lopussa.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran seudun matkailun väki varautuu taas muuttohommiin.

Matkailutoimiston nykyinen vuokrasopimus Lappeentiellä päättyy syyskuun lopussa, eikä jatkoa sopimukseen ole vielä saatu.

– On mahdollista, että voimme jatkaa nykyisissä tiloissamme lappeentie 11:ssa. Toiminnan kannalta on tärkeää, että olemme Imatrankoskella, siellä missä ihmiset ja turistit liikkuvat, Imatran Seudun Matkailu Oy:n matkailu- ja palvelujohtaja Hannu Saarinen sanoo.

Hänen mukaansa uudeksi sijoituspaikaksi on Imatran kaupungin toimesta kaavailtu TietoEnatorin alakerran tiloja. Saarisen mielestä TietoEnatorin kiinteistö on hivenen syrjässä, niin kuin Lappeentien paikkakin vähän on.

– Itse haluaisin, että olisimme vieläkin keskemmällä pelipaikkoja. Koskenparras oli tässä mielessä hyvä vaihtoehto, Inkerinaukio olisi tietysti paras, Saarinen sanoo.

Imatran seudun matkailu on usealle turistille ensimmäinen käyntikortti koko seutukunnasta.

– Jos meitä ei hevin löydetä, niin kyllähän siitä on hallaa markkinointityöllemme.

IMATRAN seudun matkailu hoitaa myös Ruokolahden ja rautjärven matkailumarkkinointia. Ruokolahden kunnanjohtaja Vesa Jäppinen ei halua ottaa tiukkaa kantaa sijaintipaikkaan, mutta myöntää, että pientä vääntöä asiassa on ollut.

– Matkailun infopisteen pitää olla väestökeskittymässä, siellä minne turistit myös tulevat. Minustakin TietoEnatorin talo on pikkuisen syrjässä. Mutta jos yhtiössä isännän ääntä käyttävä Imatran kaupunki haluaa matkailutoimiston TietoEnatorin taloon, niin sinnehän se varmasti sitten tulee, Jäppinen sanoo.

MATKAILUTOIMISTO on etsinyt paikkaansa vuosien ajan. Toimisto on ollut muun muassa keskusasemalla ja liikekeskus Mansikkapaikassa Mansikkalassa, josta se siirtyi Imatrankoskelle Koskenpartaalle ja Lappeentielle.

Kuvateksti

Matkailutoimisto toimii vuokratiloissa Lappeentiellä, ja on vähän syrjässä pelipaikoilta.

TENHO TIILIKAINEN

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen