Raimo Hienonen haluaa ikuistaa Rautjärven maisemia

Asetelmia on ihan kiva maalata. Mutta tuttua maisemaa maalatessa on ihan toisenlainen lataus.

PÄIVI VENTO

RAUTJÄRVI. Raimo Hienosesta on ollut mukava havaita asiakaskunnan jo kaipaavan häneltä tietynlaisia maalauksia. Hienonen aletaan mieltää rautjärveläismaisemien luotettavaksi ikuistajaksi.

– Onhan asetelmiakin ihan kiva maalata. Ne ovat sellaista värien ja muotojen kanssa leikkimistä. Mutta tuttua maisemaa maalatessa on ihan erilainen lataus. Sitä kait hakee samalla omia juuriaan, Rautjärven pääkirjaston elokuun näyttelystä vastaava Hienonen sanoo.

Seinillä on 17 taulua. Yksi asetelma, yksi on tsunamin myötä syntynyt ”Tapaninpäivänä,” jossa sandaalit ovat hiekassa. Taulussa on käytetty ihan oikeaa hiekkaa. Loput ovat maisemia.

– Olen omaksunut, että minun osa on maalata lähiseutua, sen kuvaaminen. Mitä sitä vastaan pyristelemään.

HIITOLANJOKEA on esillä kolmen taulun verran. Yksi on Lahnasen voimalasta ja kaksi joenvarsinäkymiä.

Hienosta kiehtoo Hiitolanjoen maalaaminen, jatkossa hän aikoo ahkeroida entistä enemmän Rautjärven tulevan matkailuvaltin kimpussa.

– Esimerkiksi Lahnasen voimalan yläpuolella on hirmu hyviä maisemia.

Kunhan Lahnasen voimalaan on saatu teollisuusmuseo ja Ritakoskelle kahvila, Hienosen maalauksille löytynee hyvä markkinarako.

SIMPELEEN Antiikin ja keräilyn kesäpäivillä Hienonen on ollut mukana joka kerran. Syy on selvä.

– Se on osoittautunut kaikkein parhaimmaksi väyläksi saada tilaustöitä. Tänä kesänä myös tein kauppaa paikan päällä paremmin kuin koskaan.

– Pari päivää sitten yksi lappeenrantalaispariskunta soitti ja teki kaupat antiikkipäivillä näkemänsä perusteella. Joka vuosi se poikii myös jälkikyselyjä.

• • •

Raimo Hienosen töitä Rautjärvellä pääkirjastossa Simpeleellä, avoinna ma–to klo 10–19, pe klo 10–16.

Kuvateksti

Näyttelyn päätyö on Joutsenten aamulento. Raimo Hienosen työksi se on isokokoinen. Hienonen sanoo, että välillä sitä tehdessä tuli täyttämisen maku, eli pienemmät työt istuvat hänelle paremmin.

PÄIVI VENTO

Kirjoittaja:
Päivi Vento