• Vankeusrangaistukseksi muunnettu uhkasakko vie Hirvosen vankilaan tiistaina.

JOUTSENO. Kierrätysyrittäjä Martti Hirvonen ei tyydy Joutsenon kaupungin kielteiseen ympäristölupapä

JOUTSENO. Kierrätysyrittäjä Martti Hirvonen ei tyydy Joutsenon kaupungin kielteiseen ympäristölupapäätökseen. Hän on valittanut asiasta Vaasan hallinto-oikeuteen.

Hirvonen haki lupaa elektroniikan ja kodinkoneiden kunnostamiselle, siistimiselle ja myynnille Korvenkylässä, Rauhantien varressa sijaitsevassa entisen Puusepäntaidon kiinteistössä. Tarkoitus oli varastoida ja kunnostaa noin 2 500 kodinkonetta vuodessa. Tavara tulee yritykseen aluekeräyspisteistä.

Aiemmin hänellä on ollut samanlaista toimintaa Imatralla. Joutsenoon hän siirtyi viime vuonna.

Perusteluina Joutsenon kielteiselle lupapäätökselle oli muun muassa se, ettei yrittäjä ollut selvittänyt, kuinka hoitaa jätteet pois tontilta. Hirvosen mielestä jätteet hoidetaan pois asianmukaisesti.

TIISTAINA Hirvonen menee Konnunsuon vankilaan suorittamaan vankeusrangaistusta, joksi maksamattomat uhkasakot muunnettiin.

Imatran kaupungin ympäristö- ja rakennusvalvontalautakunta asetti 3 300 euron uhkasakon vuonna 2001, koska yrittäjä ei siivonnut määräyksistä huolimatta Imatran Lappeentiellä sijaitsevaa tonttia käytetyistä kodinkoneista. Imatran käräjäoikeus antoi päätöksen muuntorangaistuksesta keväällä 2002. Yrittäjä valitti asiasta hovioikeuteen, joka ei muuttanut käräjäoikeuden päätöstä.

Hirvonen haki tasavallan presidentiltä armahdusta, mutta sai tuomion vain lyhenemään. Alun perin 90 vuorokauden mittaiseksi määrätty vankeusrangaistus muuttui yhdeksi kuukaudeksi.

– Minun piti mennä vankilaan jo joulukuussa 2003, mutta rangaistuksen täytäntöönpanoa siirrettiin. Nyt se tuli eteen yhtäkkiä, kun se oli vanhenemassa tämän vuoden lopulla, Martti Hirvonen sanoi.

HIRVONEN kertoi, että hänen asiakkaansa keräävät paraikaa rahaa uhkasakkojen maksamiseksi. Tällöin vankeusrangaistus peruuntuisi.

– Jos menen vankilaan, siellä minulla on aikaa viedä asia Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, sanoi Hirvonen, joka kokee itsensä jahdatuksi.

Tuli tuhosi kyseisellä tontilla helmikuussa 2004 olleen Rajakauppapalveluille vuokratun täystiilisen toimisto- ja huoltorakennuksen täysin. Hirvonen on sitä mieltä, että kyseessä oli tuhopoltto.

MAAKUNTA SIVU 5

Kirjoittaja:
2005-07-30