Erinomainen avaus, kiittelee Seppo Miettinen

Lappeenrannan valtuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) suhtautuu avoimesti Taipalsaaren lähestymiseen. ”Ehkä tähän Lappeenranta–Joutseno -junaan Taipalsaari ei enää ennätä”.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. ”Erinomainen avaus”, kiittelee Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen Taipalsaaren kunnanvaltuuston puhteenjohtaja Rauno Erveliusta.

– Avaus on erittäin tervetullut. Tällaisia keskustelunavauksia tarvitaan. Nyt Taipalsaaren tulee käydä keskustelu siitä, ovatko he valmiit syventämään yhteistyötä Lappeenrannan kanssa.

Miettinen viittaa onnistuneeseen yhteistyöhön muun muassa Aluekeskus Saimaankaupungissa. Lisäksi Taipalsaaren mukaantulo Selmaan ratkaisi aikanaan koko Länsi-Saimaan seutukunnan mukaantulon yhtiöön.

– Taipalsaari on ollut sellainen suunnannäyttäjä siellä.

LAPPEENRANNAN ja Joutsenon yhteistyö- ja mahdollinen yhdistymiskaavailu on edennyt jo konkreettiselle tasolle. Parhaillaan selvitetään yhteistyölistaa.

– Taipalsaaren on ratkaistava, ovatko he ja missä muodossa valmiit liittymään mukaan noihin selvittelyihin.

Miettinen muistuttaa, ettei kuntien nykytila säily.

– Kysymys on joka kunnassa siitä, mihin suuntaan ja kenen kanssa ne liittoutuvat. Pidän luontaisena sitä, että Taipalsaarelle Lappeenranta on se yhteistyökumppani. Samaa työssäkäynti- ja asiointialuettahan tässä ollaan. Luonteva yhteys on jo olemassa.

VALTUUSTON PUHEENJOHTAJA Heikki Järvenpää (kok.) pitää niinikään Taipalsaarta Lappeenrannan luontaisena kumppanina.

– Pitkällä tähtäimellä Etelä-Karjalaan syntyisi kaksi kuntakokonaisuutta, toinen Imatran ja toinen Lappeenrannan ympärille.Tätä kuviota on vietävä eteenpäin hissukseen. Saa nähdä, mitä nykyinen hallitus ministeri Mannisen myötä ehdottaa. Näihin isompiin liikahduksiin tarvitaan valtion vetoapua.

Järvenpää sanoo suhtautuvansa avoimesti yhteistyöesityksiin. Nyt etusijalla on Lappeenrannan ja Joutsenon kuvio.

– Se on tällä hetkellä se päällimmäinen projekti, jotta jotakin asioita saadaan ihan oikeasti liikahtamaan. Voi olla, ettei Taipalsaari tähän liikkuvaan junaan enää ehdi.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju