Pappilanpolun soluihin Imatran toinen lastenkoti

Opiskelija-asuntolan soluille tulee uutta käyttöä. Oma lastenkoti tulee edulliseksi

IRMELI OJALAINEN

IMATRA. Imatran Pappilanpolun opiskelija-asuntolan yksi kolmiota ja kaksi kaksiota ovat pohjana, kun Imatran YH-rakennuttaja ryhtyy kunnostamaan tiloja Imatran uusimmalle lastenkodille. Kaupungin sosiaalitoimi vuokraa tilat ja maksaa noin 50 000 euron tilaremontin pääomavuokrassa.

Toiminta pyörähtää kohta ensi vuoden alkupuolella.

Pappilanpolun lastenkoti on Imatralla jo toinen. Vuoksenniskalle rakennetusta Kerttulanrinteen 8-paikkaisesta lastenkodista on saatu niin hyviä kokemuksia, että Imatralla lähdettiin suunnittelemaan uutta. Ratkaisu on osoittautunut ostopalvelua edullisemmaksi.

Pappilanpolulle tulee kahdeksan alle 10-vuotiasta. Kerttulanrinteessä lapset ovat vanhempia.

– Odotukset ovat suuret. Toiminta muokkautuu lasten ja heidän perheidensä tarpeiden mukaan. Lähtökohta on se, että lastenkoti ei ole pelkästään lastenkasvatusta ja hoitoa varten, vaan työskentelemme myös perheiden kanssa. Parhaassa tapauksessa lapsi voisi palata kotiinsa, sosiaalipalvelujohtaja Tiina Kirmanen kertoo.

PAPPILANPOLUN lastenkotiin tulee kuuden henkilön ja johtajan miehitys. Osaa henkilöstöstä haetaan julkisella haulla ja osa siirtynee kotiin kaupungin nykyisestä henkilökunnasta.

Imatralaisia lapsia on sijoitettu kodin ulkopuolella Kerttulanrinteen 8 lapsen lisäksi 71. Heistä 31 on ammatillisissa perhekodeissa, lastensuojelulaitoksissa tai koulukodeissa.

Oman lastenkodin perustamiseen kannustaa se, että ammatillisten perhekotien keskimääräinen vuorokausihinta on noin 150 euroa.

Yhden lapsen asuminen maksaa vuodessa noin 55 000 euroa.

Lastensuojelulaitosten ja koulukotien vuorokausihinnat vaihtelevat 160 eurosta 250 euroon. Vuoden hoidon hinta on 58 400 – 91 250 euroa.

Kerttulanrinteen vuorokausihinta oli ensimmäisenä toimintavuonna noin 112 euroa, 40 880 euroa lasta kohti vuodessa. Jokaisen Imatralle sijoitetun kohdalla jäävät syntymättä oheiskulut, eli esimerkiksi päivähoito ja terveyspalvelut.

Pappilanpolun lastenkoti

Pappilanpolun lastenkoti on Imatran toinen

Tilat rakentuvat opiskelija-asuntolan soluista

Toiminta alkaa ensi vuoden alkupuolella

Alle 10-vuotiaiden pitkäaikaiseen sijoitukseen

8-paikkainen

Henkilökuntaa kuusi + johtaja

Kirjoittaja:
Irmeli Ojalainen