Imatralla nautittiin rusinat laulukilpailujen pullasta

Finalistien konsertti saattaa siirtyä Mikkeliin. Elävä ennakkokilpailu tuli jäädäkseen.

IRMELI OJALAINEN

IMATRA. Lappeenrannan laulukilpailujen parhaimmisto lauloi vapautuneesti lauantaina lähes täydelle Karelia-salille. Imatralaiset olivat yleisömäärään kohtuullisen tyytyväisiä, mutta kilpailujen johtaja Tuulikki Närhinsaloa harmitti. Hän olisi suonut salin olevan täpösen täynnä.

– Konsertin tuominen tänne maksoi maltaita, Tuulikki Närhinsalo sanoi ja kiitteli kahta tueksi tullutta imatralaisyritystä. Ilman tukea lasku olisi liian iso.

Närhinsalo jättää kahdeksannen laulukilpailu-urakkansa hyvillä mielin.

– Olen kokenut valtavaa työn iloa, hän tunnustaa.

Maaliskuun loppuun mennessä hän tekee pohjatyön seuraavaa kilpailua varten.

Esitys elävän ennakkokilpailun järjestämisestä on ihan varma juttu.

Voittajien konserttia ei kuitenkaan luvata Imatralle suin päin ja Mikkeli saattaa nousta toiseksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Ensin kuullaan laulajiakin.

KAKSI Imatran konsertista oli poissa. Tiina-Maija Hirvilammelta katosi kurkunpään tulehduksen myötä ääni ja Essi Luttinen sai komennuksen kotiin flunssan takia.

Naisten sarjan voittaja Kaisa Ranta piti hienona asiana konserttia heti kilpailun jälkeen.

– Mieli halajaa laulamaan, mutta vähän jännittää miten kroppa jaksaa rankan viikon jälkeen, Ranta pohdiskeli.

Hän aloitti puhelinvastaajansa viestien purkamisen ja tokihan sinne oli ehtinyt muutama työkutsukin.

LAPPEENRANNAN kaupunginorkesterin viulisti Jaana Kauppinen piti laulukilpailuja jälleen kerran hirveän kivana kokemuksena. Kilpailu on aina erilainen kuin konsertti.

– Tunnelma on käsin kosketeltava. Saa nähdä miten laulajat jaksavat nyt tsempata. Kisaviikon jälkeen palataan arkeen ja hetikohta on konsertti sekä Lappeenrannassa että Ruokolahdella helmikuussa.

SIMPELELÄISET Sahlat tulivat porukalla kuulemaan voittajia. Mirja Sahla oli käynyt miehensä kera kuuntelemassa laulajia jo kahtena päivänä. Kuuden tunnin päiväurakat eivät kuitenkaan väsyttäneet.

Seppo ja Kirsti Sahla puolestaan myhäilivät, että he tulivat napsimaan rusinat pullasta. Ylen Teemalta oli tosin jo ennakkoon katsottu laulukilpaa tiiviisti.

Kirjoittaja:
Irmeli Ojalainen