Lappeenrannan Energia ja UPM pohtivat yhteistä suurvoimalaa

ANNE KOTIHARJULAPPEENRANTA. Lappeenrannan Energia Oy ja UPM selvityttävät no

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Energia Oy ja UPM selvityttävät nopealla aikataululla yhteisen suurvoimalan rakentamismahdollisuudet.

Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen kertoo, että asiasta päätettiin yhteispalaverin jälkeen viime perjantaina.

– Päädyttiin siihen, että teetetään nopea konsulttiselvitys siitä, voitaisiinko yhteistyötä tehdä. Jos selvitys johtaa tulokseen, yhteistyötä selvitetään sen jälkeen lisää ja syvemmin. Jos ei johda tuloksiin, UPM pääsee tekemään omia ratkaisujaan.

Selvityksen pitäisi valmistua maaliskuun kuluessa. Parhaillaan valitaan selvityksen tekijää.

– On tehtynä jo yksi yhteistyöselvitys puolitoista vuotta sitten. Tuo selvitys toimii hyvänä pohjana ja siksi aikataulu on näin nopea.

UPM ei ole vielä lyönyt lukkoon Kaukaan voimalaitosratkaisua. Lappeenrannan Energia taas pohtii vaihtoehtoja Mertaniemen maakaasulle.

Aiempi yhteistyöselvittely ei tuottanut tulosta, koska energian hinta oli nykyistä matalampi. Nyt maakaasun kovasti noussut hinta on muuttanut tilanteen. Lappeenrannan Energia on ryhtynyt hahmottelemaan omaa biokattilaa Mertaniemeen. Riippuvuutta maakaasusta halutaan vähentää.

– Lappeenrannan ja Lappeenrannan Energian yksi vaihtoehto on tehdä yhteistyötä UPM:n kanssa ja toinen vaihtoehto on rakentaa Mertaniemeen jotain. Jos selvitys ei johda yhteistyöhön, sitten tehdään omat selvitykset Mertaniemestä.

Kolehmainen sanoo, ettei hänellä ole ennakkoaavistusta puoleen tai toiseen siitä, olisiko yhteistyö tarkoituksenmukaista vai ei.

Kirjoittaja:
Anne Kotíharju