Lappeenrannasta puuttuu kattava tapahtumakalenteri

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Matkailualalla on Lappeenrannassa ja Etelä-Karjala

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Matkailualalla on Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa yhä paljon kehitettävää, vaikka viime vuosina on tapahtunut myönteistä kehitystä. Hotellinjohtaja Tomi Saarelaisen mielestä Lappeenrannassa on selkeitä puutteita koordinaatiossa ja kaupunki tarvitsisi välttämättä kattavan tapahtumakalenterin.

– Kaupunkilaisetkin valittavat usein, että on usein samaan aikaan tilaisuuksia. Tapahtumakalenterin avulla voitaisiin vähentää päällekkäisiä tilaisuuksia.

Hän katsoo, että kaupungin matkailutoimi oli sopivat tilaisuuksien koordinoija ja tapahtumakalenterin pitäjä.

– Kalenterissa pitäisi olla taidenäyttelyt, konsertit, teatteriesitykset, valtakunnalliset kokoukset, messut sekä urheilukilpailut.

Saarelaisen mielestä Saimaata pitäisi hyödyntää nykyistä paremmin matkailullisesti.

– Risteilytarjonta on toki erittäin kattavaa, mutta varustamot ovat toivoneet laivoille rantautumispaikkaa. Rantautumispaikassa voitaisiin järjestää monenlaista aktiviteettia. Kannattaisi ehkä myös harkita laivavuoroja Lappeenrannan uudelle golfkentälle.

Hän antaa myös kiitosta kaupungin kulttuuri- ja matkailutoimelle.

– Lappeenrannan näyttelytarjonta on viime vuosina ollut aivan erinomaista. Kaupunginlahtea ja Linnoituksen aluetta on kehitetty hienosti. Uudet oivallukset, kuten hiekkalinna, ovat lisänneet kaupungin vetovoimaa.

SAIMAAN rannalla syntynyt Saarelainen opiskeli ja työskenteli maailmalla, mutta halusi palata kotiseudulle ja lähelle äitiä ja sisaria.

– Maailmalla huomasin, että on hyvä tietää olevansa kotoisin jostakin.

Erilaiset urheilujalkineet siististi järjestyksessä tuulikaapissa kertovat puolestaan siitä, että Saarelainen huolehtii itsestään ja työkyvystään.

– Uskon, että hyvä fyysinen kunto on tavaton voimalähde kaikkiin elämäntilanteisiin.

Terveydestä huolehtiminen onkin hänelle tärkeää. Saarelaisen Sara-tytär sairastui pienenä vakavasti. Kamppailu useita vuosia kestäneen ankaran taudin kanssa arvotti myös isän elämän uudelleen.

– Jokaisen on löydettävä itselleen sopiva laji. Esimerkiksi sauvakävelykin on loistavaa liikuntaa. Itselläni liikuntaan liittyvät usein myös vapaa-ajan matkakohteet. Vaeltaminen Itävallan Alpeilla on uusin löytöni.

• • •

Tomi Saarelaisella on vastaanotto tänään kello 11.30 alkaen hotelli Patriassa.

MARTTI HYTTI

Kuvateksti

Hotellinjohtaja Tomi Saarelainen katsoo, että ystävällinen palvelu kuuluu hotellin menestystekijöihin.

50-vuotias

Tomi Saarelainen.

Syntynyt 8.2.1956 Imatralla.

Koulutus: hotellikoulu Kuopiossa, Suomen osuuskauppaopiston hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdollinen kurssi ja Hotel- und Touristifachschulen hotellihallinnollinen linja Sveitsissä.

Työkokemusta mm. Valtionhotellin yöportieerina ja

viinurina, Kumpelin ja Kiannon Kuohujen hotellinjohtajana, Sokotel Oy:n myyntipäällikkönä, Saariselän kylpylähotellin hotellinjohtajana sekä viimeiset kymmenen vuotta hotellinjohtajana ja osin samaan aikaan Valtionhotellin hotellinjohtajana.

Kirjoittaja:
Martti Hytti