Liikuntapaikkojen käyttömaksujen korotukseen otettiin aikalisä

Hintoja tarkistetaan toukokuussa. Palaute käyttäjiltä pisti kuitenkin korotussuunnitelmat uuteen tarkasteluun.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Liikuntapaikkojen käyttömaksujen korotukseen otettiin tiistai-iltana aikalisä Lappeenrannassa. Kaupungin vapaa-aikalautakunta ei tehnyt päätöstä maksujen nostamisesta, vaan korotusesitys otetaan uudelleen tarkasteltavaksi.

Alun perin lautakuntaan oli tulossa vs. liikuntatoimenjohtaja Petri Ruotsalaisen esitys, jossa liikuntatoimen käyttömaksut nousisivat noin 10 prosenttia kautta linjan toukokuun alusta.

Ruotsalainen kuitenkin veti esityksen pois ja esitti, että asiaa ryhdytään uudelleen tarkastelemaan erityisessä lautakunnan jäsenistä ja liikuntatoimen virkamiehistä koostuvassa työryhmässä.

– Maksuja olisi nostettu pääsääntöisesti 10 prosenttia. Kaikki maksut eivät olisi nousseet niin paljon, mutta vastaavasti joitakin olisi pitänyt nostaa enemmän. Esityksestä tuli niin paljon vastustavia ääniä kentältä, että on varmaan viisainta tarkastella asiaa uudelleen, Ruotsalainen sanoo.

KOROTUSESITYS olisi nostanut 10 prosentin linjaa enemmän esimerkiksi joitakin urheilutalon käyttömaksuja ja Kisapuiston tekojään pelimaksuja.

Vuonna 2005 Lappeenrannan talousarviossa liikuntatoimen tulot olivat 720 000 euroa, vuodelle 2006 tulotavoitteeksi on päätetty 780 000 euroa.

– Liikuntapaikkojen käyttömaksuistahan meidän tulopuolemme rakentuu. Niistä pitäisi budjetin tavoitteen mukaan saada 60 000 euroa lisää toukokuun alun ja vuoden lopun välillä. Siltä pohjalta tätä esitystä oli valmisteltu, Petri Ruotsalainen muistuttaa.

Liikuntapaikkojen käyttömaksujen korotustarve- ja korotusten suuntaaminen siirtyy nyt pohdittavaksi työryhmään. Viisihenkisessä työryhmässä ovat vapaa-ajanlautakunnasta puheenjohtaja Harri Iljin sekä lautakunnan jäsenet Markus Iitiä ja Unto Kiljunen.

Liikuntatoimen virkamiehistä työryhmään kuuluvat Petri Ruotsalainen ja toimistosihteeri Maija Seppä.

Lautakunta saa työryhmän esitykset käsittelyynsä myöhemmin keväällä. Nykyiset käyttömaksut ovat voimassa toukokuun alkuun saakka.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Amiksen tekonurmi on säästösyistä ollut jo kahtena talvena tammikuun alkuviikot pimeänä. Toukokuussa Amiksen kentällekin on luvassa muutoksia käyttömaksuihin.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen