Rauhan ja Tiurun rakentaminen asuinalueeksi saa uutta vauhtia

Joutseno ei jää odottelemaan seuraavaa vapaata asuntomessuvuotta. Rauhan ja Tiurun kaavoitus on ollut messuhakemuksen vuoksi jäissä. Kolmen vuoden päästä messut pidetään Valkeakoskella.

SARI PULLINEN

JOUTSENO. Joutsenon kaupunki hävisi Valkeakoskelle kilvassa vuoden 2009 asuntomessujen isännyydestä. Joutsenon kaupunginjohtaja Kari Korkiakoski sanoi tuoreeltaan, ettei päätös vaikuta Joutsenon suunnitelmiin rakentaa Rauhaan ja Tiuruun houkutteleva asuinalue.

– Voi olla, että rakentamisaikataulumme tästä vain nopeutuu. Olemme pitäneet alueen kaavoitusta osaksi jäissä asuntomessuhakemuksen vuoksi, Korkiakoski kertoi.

Rauhaan rakennetaan 35 omakotitonttia sekä lisäksi rivitaloja.

Korkiakoski uskoo tonttien olevan niin houkuttelevia, että alue valmistuu melko nopeasti.

– Se etu tietysti nyt menetetään, että alue ei synny kerralla, kun messuja ei tule, Korkiakoski sanoi.

Osuuskunta Suomen asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Teuvo Ijäs luonnehti Joutsenoa ja Valkeakoskea hyvin tasaväkisiksi hakijoiksi. Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen esitti torstaina kokoontuneelle hallitukselle messukaupungiksi Valkeakoskea.

– Valkeakoski voitti voimakkaamman maakuntansa ja vahvan Tampereen talousalueen ansiosta, vaikka pisteet olivatkin aika tasaväkiset. Myös talotehtaat painottivat Valkeakoskea, Ijäs kertoi.

– Valkeakoski on pystynyt osoittamaan kaksi vaihtoehtoista, sisällöllisesti mielenkiintoista asuntomessualuetta, Heiskanen perusteli.

Ijäs huomautti, että Joutseno voisi olla tulevina vuosina hyvä messupaikkakunta, kunhan sopiva vuosi löydetään. Seuraava vapaa vuosi on 2010.

Kari Korkiakoski ei tästä innostu.

– En usko, että ainakaan Rauhaan messuja haemme vuodelle 2010. Emme rupea sitä odottelemaan, Korkiakoski kuittasi.

Teuvo Ijäs visioi sellaistakin vielä kokematonta mahdollisuutta, että Joutseno isännöisi yhtaikaa sekä asunto- että loma-asuntomessuja. Korkiakoski piti ideaa lähinnä hyvittelynä.

Ijäksen mielestä tällaiset uudenlaiset, yhdistetyt messut olisivat mahdolliset, koska loma-asunnot lähenevät jo ympärivuotisesti asuttavia asuntoja.

Valkeakosken kaupunki haki messuja joko Heritynniemeen tai Laukkulaan. Tarkempi päätös alueesta tehdään jatkoneuvotteluissa. Tulevan kesän asuntomessut pidetään Espoossa, ensi vuonna Hämeenlinnassa ja Vaasassa vuonna 2008.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Asuntomessuja ei Rauhaan tule, mutta asuinaluetta aletaan nyt rakentaa todennäköisesti entistä nopeammassa aikataulussa.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen