Imatran seudun kehitysyhtiölle etsitään uutta toimitusjohtajaa

• Pekka Ruotsalainen siirtyy erityistehtäviin Imatran Tuotekehityksen toimitusjohtajaksi.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyinen toimitusjohtaja Pekka Ruotsalainen siirtyy huhtikuun alusta lukien Imatran Tuotekehitys Oy:n toimitusjohtajaksi. Asiasta päätti tiistaiaamuna kokoontunut Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n hallitus.

Imatran Tuotekehitys on kehitysyhtiön sataprosenttisesti omistama pöytälaatikkofirma. Ruotsalaisen lisäksi yhtiöön ei palkata muuta henkilökuntaa. Yhtiön toimisto perustetaan Tieto-Enatorin taloon Heikinkadulle.

Imatran seudun kehitysyhtiöön haetaan uutta toimitusjohtajaa julkisen hakumenettelyn avulla. Kehitysyhtiössä luovutaan myös varatoimitusjohtajan tittelistä. Nykyinen varatoimitusjohtaja Ismo Pöllänen on halunnut siirtyä yhtiön yritysneuvonta- ja palveluyksikön johtajaksi. Matkailu- ja palvelualajohtajana jatkaa Hannu Saarinen.

PEKKA RUOTSALAISEN vastuualueita Imatran Tuotekehityksen toimitusjohtajana ovat muun muassa Imatran seudun kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta sekä Imatran seudun logistisen aseman hyödyntäminen Venäjän läheisyydessä.

Ruotsalaisen tuleviin tehtäviin sisältyy myös Imatran seudun koivukeskuksen ja siihen liittyvien yritysten kehittämis- ja toimintaedellytysten parantaminen. Ruotsalainen toimii tällä hetkellä myös Koivukeskuksen Puunhankinta Oy:n toimitusjohtajana.

Käytännössä Ruotsalaisen palkan maksaa jatkossakin Imatran seudun kehitysyhtiö, joka ostaa tarvitsemansa palvelut Ruotsalaisen johtamalta yhtiöltä.

KEHITYSYHTIÖN hallituksen puheenjohtaja, Imatran kaupunginjohtaja Tauno Moilanen luonnehtii tiistaina tehtyä päätöstä yhtiön historian tärkeimmäksi tällä vuosituhannella.

Moilasen mukaan aika päätökselle oli monessakin mielessä otollinen ja oikea. Myös hänelle itselleen.

­ Halusin putsata pöydän seuraajalleni, Moilanen sanoo.

Moilanen ei näe ristiriitaa siinä, että kehitysyhtiön toimitusjohtaja vaihdetaan ja organisaatiota muutetaan muutenkin heti sen jälkeen, kun Imatran kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Imatran seudun uuden elinkeinostrategian ja osakassopimuksen kehitysyhtiön kanssa.

Tiistainen päätös nostaa kehitysyhtiön kuluja uuden toimitusjohtajan palkkausmenojen verran. Kehitysyhtiön suurimmat rahoittajat ovat Imatran kaupunki sekä Ruokolahden ja Rautjärven kunnat.

TALOUS SIVU 11

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen