Kesä tuo korutapahtuman Lappeenrantaan

Kansainvälinen KORU2 tuo Lappeenrantaan näyttelyjen lisäksi työpajoja, seminaarin ja World Craft Councilin kokouksen.

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA vai Pariisi, mietti Unescon alainen taidekäsityöläisten World Craft Councilin Euroopan osasto päättäessään ensi kesän kokouspaikkaansa.

Pariisissa voi olla enemmän kahviloita, mutta Lappeenrannassa on Euroopan mittakaavassakin iso kansainvälinen korutapahtuma, joten Lappeenranta voitti.

WCC:n kokous ei varmastikaan ole kansainvälisen KORU2-tapahtuman yleisölle merkittävin anti, mutta se kertoo tapahtuman maineesta ja merkityksestä maailmalla. Kansainväliset korutaiteen tekijät tulevat tänäkin vuonna Lappeenrantaan, koska tapahtuma ei ole pelkästään näyttelyjä. Viisi työpajaa, alan seminaari ja neljä näyttelyä takaavat jokaisen alansa kehityksestä kiinnostuneen mielenkiinnon.

­ Yksi tärkeimmistä tällaisen tapahtuman anneista on kontaktien syntyminen.

Suomalaiset pääsevät näyttämään osaamistaan ja tutustumaan alan muihin ihmisiin. Se on olennaisen tärkeää, toteavat näyttelyä järjestäneet Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yliopettaja Eija Mustonen, läänintaiteilija Antonio Altarriba ja Etelä-Karjalan taidemuseon näyttelyistä vastaava Eeva-Kaisa Hakulinen.

VIISI TYÖPAJAA aloittaa kansainvälisen koruviikon Lappeenrannassa 11.6.

Viikkoa täyttää tekemisen lisäksi kahden päivän seminaari, ja se huipentuu KORU2-, Rajalla- ja Kontti-näyttelyjen avajaisiin viikon loppupuolella.

Tämänkertaisessa tapahtumassa luodaan katsaus japanilaiseen korutaiteeseen, muun muassa yksi työpajoista keskittyy japanilaiseen metallitekniikkaan ja KORU2-näyttelyn 34 taiteilijasta kymmenen on Japanista. Lopuista 24:sta neljä on suomalaisia ja loput 20 Virosta, Britanniasta, Ranskasta, Ruotsista, Hollannista ja Espanjasta.

Suomalaista korutaidetta on esillä taidemuseon lisäksi esillä ennen kaikkea Kauppatorille pystytettävästä Kontti-näyttelystä kuin myös Vihreän makasiinin Rajalla-näyttelystä, jossa teollisuustaiteen liitto Ornamo esittelee suomalaista metallitaidetta.

Tapahtuman seminaarin mielenkiintoisin esitelmöitsijä on englantilainen antropologi Ted Polhemus, joka on tutkinut ja kirjoittanut monta kirjaa korusta ihmisen itseilmaisun määrittäjänä. Undergroundia tavoitteleva maailmannuoriso on ottanut tämän herran isoksi gurukseen.

SARI LIIMATTA

Kuvateksti

Lappeenrantalainen Sari Liimatta on yksi kansainvälisen KORU2-näyttelyn taiteilijoista. Lost&Found on hänen työnsä

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola