Hinkkasen talon tilalle tullee uudisrakennus

URPO LAANINENLAPPEENRANTA. Hinkkasen talon taru päättynee, ja sen tilalle no

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Hinkkasen talon taru päättynee, ja sen tilalle noussee uudisrakennus.

Lappeenrannan kaupunki ei todennäköisesti valita Kouvolan hallinto-oikeuden ratkaisusta, jolla se kumosi kaupunginvaltuuston vuonna 2005 tekemän kaavapäätöksen. Sillä oli tarkoitus kunnostaa vanha talo ja rakentaa sen taakse uusi kerrostalo.

Kaupungin edustajat ja kiinteistönomistaja sekä ympäristökeskuksen ja museoviraston edustajat neuvottelivat kuluneen viikon aikana hallinto-oikeuden päätöksestä.

Neuvottelujen tuloksena on päädytty siihen, että hallinto-oikeuden päätöksestä ei valiteta eikä myöskään uutta asemakaavaa aleta laatia, koska molemmat vaihtoehdot merkitsevät asian pitkittymistä useilla vuosilla.

Kolmanneksi vaihtoehdoksi jäi pitäytyminen kaupunginvaltuuston vuonna 1971 hyväksymään voimassaolevaan asemakaavaan, joka sallii uudisrakentamisen.

Rakennuksen pitää olla korkeatasoinen ja soveltua ympäristöönsä.

ASEMAKAAVA on yli 30 vuotta vanha, ja se vaatii ajanmukaisuuden arviointia. Arviointipäätökset tekee kaupunginhallitus.

Vanha asemakaava sallii 1 100 neliön uudisrakennuksen. Kerroksia talossa olisi kaksi. Rakentamisen ohjauksella uudisrakennus voidaan sovittaa kaupunkikuvaan ja läheisiin vanhoihin rakennuksiin.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Kouvolan hallinto-oikeuden päätöksestä ei valiteta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen