Kaupunginteatteriin kolme uutta näyttelijää

LIISA KUKKOLALAPPEENRANTA. Liisa Vuori, Aki Raiskio sekä Jarno Kolehmainen o

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA. Liisa Vuori, Aki Raiskio sekä Jarno Kolehmainen ovat Lappeenrannan uudet näyttelijät. Vuori tulee äitiyslomalle jäävän Sanna Kemppaisen ja Raiskio vuorotteluvapaalle jäävän Heikki Railevirran tilalle. Kolehmainen tulee Lappeenrantaan kiinnityksellä. Teatterissa on ollut Jarmo Vesterisen paikka vapaana.

Liisa Vuori on vuonna 1977 Nastolassa syntynyt, Tampereen näyttelijäntyön laitokselta tänä vuonna valmistuva näyttelijä. Hän on ollut sivuosa Jussi-ehdokkaana elokuvasta Joki. Vuoren erityisosaaminen on sirkuksen puolelta: hän on opiskellut Lahden käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksessa uutta sirkustaidetta, akrobatiaa ja jongleerausta.

Aki Raiskio on vuonna 1962 syntynyt, myös Tampereen Nätystä valmistunut näyttelijä. Hän on ollut kiinnitettynä Kuopion kaupunginteatterissa 1985-1991, Teatteri Pienessä Suomessa 1991-1998 ja freelancerina vuodesta 1998. Raiskio on myös tehnyt tv- ja elokuvarooleja, mm. Lapin kullan kimalluksessa ja Hylätyt talot, autiot pihat -filmatisoinnissa.

Jarno Kolehmainen on syntynyt vuonna 1969 ja valmistunut Teatterikorkeakoulusta 1999. Hän on tehnyt vierailuja mm. Kansallisteatteriin mutta myös muissa lähinnä Helsingin seudun teattereissa. Hän kertoo erityistaidoikseen miekkailun, sukelluksen, tanssin ja laulun, mies osaa myös puhua andrean murretta..

KAIKKI UUDET näyttelijät ovat mukana tulevan syksyn ensi-illoissa. Pirkko Saision vielä nimeämätön produktio harjoitteli viikon verran huhtikuun alussa. Saisio keräsi mm. näyttelijöiden lapsuudenmuistoja, joiden pohjalta hän kirjoittanee tekstiään. Esityksen ensi-ilta on 14.9.

Lokakuun alussa ensi-iltansa saavassa musikaalissa VictorVictoria on mukana lähes koko teatterin näyttelijäkunta. Pääroolissa on Minna Pirilä-Martti, musiikista vastaa Esa Kotilainen ja orkesteri, koreografina vierailee Anne-Marie Ahola-Hiitola ja tanssijoina on näyttelijöistä ja nuorista lappeenrantalaisista tanssijoista koottu tanssiryhmä.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola