Etelä-Karjalan Säästöpankin tuloskehitys jatkuu vahvana

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Uusia luottoja on Etelä-Karjalan Säästöpankista no

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Uusia luottoja on Etelä-Karjalan Säästöpankista nostettu tammi-maaliskuussa 42 miljoonaa euroa. Luotonannon kasvu oli viimeisen 12 kuukauden aikana 3,4 prosenttia.

Luotonannon supistuminen ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi pankin tuloskehitykseen. Tammi-maaliskuun liikevoitto oli 2,1 miljoonaa euroa, jossa oli vähennystä viime vuoden vastaavaan aikaan 1,9 prosenttia.

Toimitusjohtaja Jarmo Partasen mukaan hyvää tuloskehitystä kuvastaa se, että pankin omat varat ja tase kasvoivat selvästi.

– Pankin toiminta ja tuloskehitys etenee tasaisesti kuin juna. Omien varojen lisäyksen ansiosta pankin vakavaraisuus ja riskinottokyky vahvistuivat jälleen tuntuvasti.

Hän arvioi, että Etelä-Karjalan Säästöpankin koko vuoden tulos nousee viime vuoden tasolle.

– Loppuvuoden aikana pankin vakavaraisuuden ja tuloskehityksen ennakoidaan säilyvän hyvänä. Talletusten ja luottojen arvioidaan lisääntyvän alkuvuoden määrien mukaisesti. Liikevoitto kohonneekin tänä vuonna 7-8 miljoonaan euroon.

Säästöpankin pääkonttorissa parhaillaan menossa oleva toimitilojen saneeraus ja uudelleen järjestely valmistuu hänen mukaansa elo-syyskuun vaihteessa.

– Ensimmäisen kerroksen tilat on järjestelty uudelleen. Toinen kerros valmistuu kesäkuuhun mennessä. Kesäkuukausina saneerataan kolmas kerros.

Kirjoittaja:
Martti Hytti