Namikan kulta on 15 000 euron arvoinen

Mestarit viettivät kaupungin tarjoaman kahvihetken raatihuoneella. Tänään lentokone vie heidät kauden päätösmatkalle Ibizalle.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Koripallon Suomen mestaruus on Namikalle 15 000 euron arvoinen saavutus. Lappeenrannan kaupunki palkitsi kultaa tuoneen joukkueen samalla summalla kuin viime keväänäkin raatihuoneella järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Stipendin ojensi kiitospuheen kera Lappeenrannan kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ari Torniainen. Koripalloilijoiden kiitospuheen puolestaan piti Namikan puheenjohtaja, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Ilpo Hakula.

– Jos joku olisi sanonut 80-luvun lopussa, että pelaatte 84 peliä, olisin sanonut, että mene hoitoon, Namikan väistyvä valmentaja Mika Turunen kuvasi omassa puheessaan raskasta, mutta huikeaa kautta.

– Meillä on tällainen kirkas mitali, jollain toisella on himmeämpi, Turunen vertasi.

Osa Namikan ulkomaalaiskaartista oli ennen eilistä matkustanut kotiin Suomesta, mutta joukkue lähtee vielä yhdessä rentoutumaan Ibizalle.

NST:n naisten salibandymestaruus punnittiin pari viikkoa sitten raatihuoneella kaupungin kahvitilaisuudessa 5 000 euron arvoiseksi.

NAMIKAN MENESTYKSEN rinnalla myös korisliiga kasvatti suosiotaan. Yleisömäärät kasvoivat kolmantena kautena peräkkäin. Keskiarvo oli nyt 904 katsojaa.

Yli tuhannen katsojan keskiarvoon pääsivät Kataja (1 463), ToPo (1 233), Namika Lahti (1 105), Kouvot (1 075), LrNMKY (1 039) ja Korihait (1 028).

Uuden rajapyykin finaaleissa saavutti myös Namikan Andre Foreman, joka ylitti 19. pelaajana tuhannen pisteen rajan pudotuspeleissä. Foremanilla on ratkaisevan ottelun 30 pisteen saaliin jälkeen koossa 1 021 pistettä ja keskiarvo 17,6.

Katajan Clifton Jones puolestaan ylitti yhdeksäntenä pelaajana playoffseissa 500 levypallon rajan. Hänen levypallokeskiarvonsa pudotuspeleissä on 10,1.

Kaikkien aikojen rohmu pudotuspeleissä on edelleen Larry Pounds. Kotkalaisen pistesaalis oli 2 458 (keskiarvo 25,6) ja levypalloja käsiin ehti jäädä uran aikana Suomessa 900 (ka 9,9).

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Namikan juhlat jatkuivat eilen Lappeenrannan raatihuoneella.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ari Torniainen luovutti

valmentaja Mika Turuselle 15 000 euron stipendin mestaruudesta.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen