Categories
Artikkelit

90 kilometrin pyöräretki

LAPPEENRANTA. ARTTU MUUKKONENSunnuntaiaamuna joukko virkeännäköi

LAPPEENRANTA.

ARTTU MUUKKONEN

Sunnuntaiaamuna joukko virkeännäköisiä pyöräilijöitä kokoontuu lentokentän pururadan parkkipaikalle. Edessä on Saimaan Ladun ja kaupungin vapaa-aikatoimen järjestämän pyöräilykesän toinen ryhmäpyöräily, lenkkinä Lappeenrannasta Taipalsaaren kautta Savitaipaleelle ja Lemin kautta takaisin Lappeenrantaan.

Matkaa kertyy noin 90 kilometriä.

– Tämähän on hyvä aika lähteä liikkeelle, jos ei ole mökillä tai muuten kiinni missään, kertoo varusteita pyöräänsä mallaileva Juha Lehikoinen.

Ahkera kuntoilija harrastaa pyöräilyn lisäksi melontaa. Vaikka mies pyöräilee paljon vaimonsa kanssa, on ryhmäpyöräilyssä oma viehätyksensä.

– On mukava jutella ihmisten kanssa. Melontaretkilläkin vanhoilta konkareilta oppii paljon kikkoja.

Pilvinen ja tummahko ei tuota ongelmia kokeneelle polkijalle.

– Satoi tai paistoi, eihän se oli kuin asenne- ja vaatetuskysymys.

Pian paikalle polkaisee lisää osallistujia. Joku oli saanut kipinän retkelle aamun lehdestä, toisilla on pyöräilykilometrejä takana jo satoja tai tuhansia.

Lähtöpaikalle saapuu myös Sulo Tuuliainen, Saimaan Ladun puheenjohtaja, joka järjestää kesän pyöräilyt. Miehellä on allaan maantiepyörä ohuine renkaineen, mutta joukossa näkyy aivan tavallisiakin mankeleita.

– Iän myötä pitää saada tasoitusta kevyellä pyörällä, Tuuliainen naurahtaa.

Kuukausittaisille sunnuntaipyöräilyille on löytynyt kävijäkuntansa. Vaikka matkat ovat pitkiä, retkillä ei ole tarkoitus taistella eloonjäämisestä.

– Hitaimman mukaan poljetaan, ketään ei jätetä reitin varrelle. Jos jollakin on menohaluja, niin saahan sitä hurjastella, Tuuliainen kertaa ryhmäpolkemisen periaatteita.

Kun kello on yhdeksän, Tuuliainen panee polkijat liikkeelle.

– Eiköhän lähdetä, Voisalmentiellä odottelee jo toinen ryhmä.

Seitsemän ajajan letkaa jää kummastelemaan tien toisella puolella bailuvaatteet päällään yön riennoista palaava nuori mies.

Kesän kolmas yhteispyöräily kohti Ylämaan kivikylää järjestetään 27.8.

Kirjoittaja:
Arttu Muukkonen