Pauli Levokarin luistimet piirtävät nyt SaiPan kuvioita

VESA SALMINENSAVITAIPALE. Pauli Levokarin luistimet rohahtelivat eilen ensim

VESA SALMINEN

SAVITAIPALE. Pauli Levokarin luistimet rohahtelivat eilen ensimmäistä kertaa SaiPan jääharjoituksissa.

– Ennen tätä nyt tekee kuin lähtee seitsemäksi duuniin, Levokari naurahti.

Kokenut puolustaja on tutustunut kesäharjoittelun uusiin ja vähän vanhempiin virtauksiin edellisillä kausillaan Lukossa ja Ässissä, sitä ennen parin kauden verran NHL:n farmiliigoissa sekä HIFK:ssa ja Jokereissa.

Kaudella 2001-2002 hän otti tuntumaa Heikki Mälkiän ja Jorma Jaatisen ohjelmiin. Silloin HIFK:ssa.

– Kyllä se ainakin sopi minulle.

– Ässissä Toivolan Mika veti aika kovaa kestävyyspainotteista treeniä.

Levokarin 110 kiloa ja 198 senttiä takaavat sen, että kilometrien kilahtelu mittariin lenkkitossuissa ei varmasti ole puolustajan suosikkipuuhaa. Iso mies sanoo kaipaavansa etenkin liikkuvuusharjoitteita.

– Jos kovaa treenaa, kyllä se aina eteenpäin vie.

VIIME KESÄNÄ try outin kautta Lukkoon noussut Levokari ei kesäharjoittelun hedelmistä juuri päässyt nauttimaan, sillä TPS:n Kai Nurmisen laukaus kolahti päähän harjoitusturnauksessa ja koko ura oli vaakalaudalla. Nyt mies on taas kunnossa.

Kuukauden lomallakin SaiPassa harjoiteltiin yksilöllisesti hieman hiottujen ohjelmien mukaan. Varmuuden vuoksi pohjia mitataan heti loman jälkeen voima- ja loikkatesteillä.

– Joku esimerkiksi vetää lomalla vähän enemmän punttia.

Sen verran Levokari on kiertänyt viime vuosina joukkueesta toiseen, ettei uusia virikkeitä harjoitteluun ole tarvinnut itse hakea.

– Kyllä ne jutut aina muuttuvat uuden koutsin myötä.

– Jos viisi vuotta painat samoja asioita, kyllä se vähän puuduttaisi.

SAIPA ALOITTI harjoittelun loman jälkeen viikko sitten kuivatreeneillä. Eilen joukkue siirtyi varta vasten lappeenrantalaisille jäädytettyyn Savitaipaleen jäähalliin.

– Kyllä tuntuu, että hommat toimivat hyvin, Levokari kuvasi ensi fiiliksiään.

Suuri osa joukkueesta on luvialaislähtöiselle miehelle tuntematonta väkeä, mutta esimerkiksi Mikko Strömbergin ja Eetu Holman kanssa hän ehti olla samaan aikaan Mälkiän vetämässä HIFK:ssa. Lappeenrantaan Levokari kurvasi muuttokuormansa viikonloppuna.

SaiPassa Atlanta Trashersin vuoden 2002 varaus hakee ehjää kautta tai paria alle. Sen jälkeen NHL voisi tulla uudelleen ajankohtaiseksi haaveeksi.

– Kyllä se vaatii näyttöjä ensin täällä.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

SaiPa on Pauli Levokarin viides seura jääkiekon SM-liigassa. Paljon kokemusta harjoittelusta hän on saanut myös rapakon takana AHL:ssä, varsinkin Columbuksen farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen