Simpeleen antiikkipäivillä taas vankka kannatus

Kävijämäärä hipoi viimevuotista. Tuotto tyydytti.

HELINÄ LEMINEN

RAUTJÄRVI. Simpeleen keräily- ja antiikkipäivät ovat lyöneet itsensä läpi.

Lauantaina ja sunnuntaina kävi päivillä yhteensä 3 300 vierasta.

Tapahtuman pääjärjestäjän, Simpeleen Lions Clubin puuhamies Seppo Lehtimäki oli sunnuntai-iltana tyytyväinen, vaikka viimevuotiseen verrattuna

kävijämäärä jäi toista sataa pienemmäksi. Nyt tuotto korvasi.

– Joku heitti lonkalta kävijätavoitteeksi 4 000. Siihen ei nyt päästy, mutta kauppiaat ja me järjestäjät olimme tuottoon tyytyväisiä, Lehtimäki sanoi.

Kahdeksannet antiikkimessut saanevat näiltä pohjin jatkua.

Koko kuluneen Rautjärven kulttuuriviikon tilaisuuksissa kävi noin 6 000 ihmistä. Viime vuonna vastaava viikko sai 5 700 henkeä liikkeelle.

ANTIIKKIPÄIVIEN myyntivalikoima voi yllättää monipuolisuudellaan. Äkkipäätään luulisi, että myyntipöydillä komeilee vain vanhaa purkkia ja purnukkaa ja koruja, jotka asiaa harrastamatonkin heti tajuaa kunnioitettavan vanhoiksi. Näin ei ollut Simpeleellä. Korutarjontaan oli haettu kontrastia.

Kuopiolainen korukauppias ja maahantuoja Teuvo Tammisto myi uusia italialaisia ja kiinalaisia koruja. Hän testaili ihmisten korumakua.

– Suomalainen tekee yksinkertaisia koruja, mutta italialainen koru on myös kaunis, hän esitteli paksuja ja painavia rannerenkaita ja sormuksia.

Kiinassa tehty käsityö, värikkäät kivikorut, sopivat hänen mielestään varsinkin nuorille ja heidän kukkarolleen. Nuoret ostavat niitä.

– Naiset ovat antaneet hyvinkin erilaisia testituloksia. Sama koru saattaa olla aivan hirveä tai sitten uskomattoman hyvä, Tammisto sanoi kuulleensa.

Imatralainen Hanna Hoffren piti niitä tosi hienoina.

– Nuorekkaita. Eivät ole ihan perusmallisia, hopeapohjaan istutettuja.

Hoffren kävi toista kertaa Simpeleen antiikkipäivillä. Innostus iski vuosi sitten. Nyt oli mielessä hankkia Arabian astiastoon täydennystä, erityisesti tietty maustepurkin kansi oli haussa.Avopuoliso harrastaa myös keräilyä, joten Simpeleelle lähdettiin yhdessä.

TAIPALSAARELAISET Teija Arponen-Latto ja Markku Latto tulivat myös etsiskelemään astioita ja katselemaan yleensä esineitä. He olivat

lainanneet lapsen rippijuhliin astioita Taipalsaaren maa- ja kotitalousnaisilta ja nyt teki mieli hankkia samanlaisia veitsiä ja haarukoita.

– Viime vuonna olivat pienet lapset mukana, mutta nyt jätimme heidät kotiin. Täällä pitää kulkea ensin koko messualue ja lähteä sitten toiselle

kierrokselle. Hinnat vaihtelevat.

SIMPELEEN martta Kyllikki Jänis pääsi sunnuntaina itsekin ostoksille. Lauantaina hän paistoi vohveleita marttojen kahviossa. Asiakkaan roolissaan hän eilen hypisteli isoa, nyplättyä, pellavaista liinaa ja kaivoi kassistaan toisenkin, pienen pellavaliinan.Jänis sanoo olevansa liinaihminen. Ulkomailta on myös tullut ostettua liinoja, kun ovat niin silmää hivelleet.

– Antiikkia se on vaatekin. Nämä ovat vähän käytettyjä ja kauniita. Annan nuoremmille ja opetan heitä ymmärtämään käsityön arvoa.

Antiikkipäivien tekstiiliosastoa hän kehui mahtavaksi.

– Oli ihania oviverhojakin. Jos vain olisi korkea asunto niiden pitopaikaksi.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen