Pesä Ysien C-tytöt avasivat mitalitilin

JARMO HÄMÄLÄINENLAPPEENRANTA. Naisten superpesiksessä mitaleja jahtaava Pesä

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Naisten superpesiksessä mitaleja jahtaava Pesä Ysien joukkue ei pääse tänä syksynä avaamaan seuran 30-vuotisessa historiassa SM-mitalitiliä. C-tytöt ehtivät ennen ja ottivat SM-hopeaa ikäluokan valtakunnallisessa lopputurnauksessa.

Jyväskylässä pelatun leiriturnauksen loppuottelussa Pesä Ysit hävisi mestarijoukkue Ilmajoelle jaksoin 0-2 (3-5, 2-5). Sijoitusotteluissa matkalla finaaliin Pesä Ysit kukisti Tyrnävän ja Seinäjoen.

– Joukkueen tunnelma oli mahtava, kun ensimmäisen kerran päästiin mitaleille. Hopea oli hieno saavutus, hehkuttaa Pesä Ysien C-tyttöjen kapteeni Annu Miettinen.

15-vuotias Kesämäen koulua käyvä Annu on pelannut nyt SM-hopeaa pelanneessa joukkueessa kahdeksan vuotta eli siitä saakka, kun joukkue perustettiin. Mukana on vielä 4-5 pelaajaa siitä ryhmästä, joka aloitti vuonna 1998 Sakari Myllyksen johdolla pesäpallotaitojen opettelemisen.

Myllys johti Pesä Ysien C-tyttöjen peliä Jyväskylän lopputurnauksessa.

– Se oli hieno päätös tälle projektille. Tässä ikäluokassa pelataan vielä turnauksia, mutta B-tytöissähän siirrytään jo pelaamaan SM-sarjaa ja meilläkin B-tytöt pelaavat jo suomi-sarjaa, Myllys sanoo.

Peliurakkaa riittää kesän mittaan myös C-junioreille.

SM-hopeamitalijoukkueen kippari, kakkospolttajana ja vaihtolyöjänä viihtyvä Annu Miettinen on pelannut tänä kesänä kolmessa joukkueessa joukkueessa.

– C-junnuissa, B-junnuissa ja naisten maakuntasarjassa, Annu luettelee.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Kuvateksti

Annu Miettinen sai Pesä Ysien C-junioreiden kapteenina vastaanottaa SM-hopean lisäksi myös reilun pelin fair play-pokaalin.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen