Tjäreborg peruutti kaikki Lappeenrannan Teneriffan-lennot

JYRI HÄNNINENLAPPEENRANTA. Matkatoimisto Tjäreborg on peruuttanut talven len

JYRI HÄNNINEN

LAPPEENRANTA. Matkatoimisto Tjäreborg on peruuttanut talven lennot Lappeenrannasta Teneriffalle. Yhtiön myyntipäällikön Peter Kolan mukaan syynä päätökseen on matkojen heikko kysyntä.

– Olemme huomattavasti jäljessä myyntitavoitteestamme, eikä meillä ollut muuta mahdollisuutta kuin perua matkat. Tämä oli valitettava yllätys, sillä vaikka viime vuodenkin matkojen myynti alkoi verkkaisesti, saimme kaikki paikat lopulta myytyä, Kola sanoo.

Tjäreborg järjesti viime vuonna suoria lentoja Lappeenrannasta Kanariansaarille. Tämän vuoden lentojen oli määrä alkaa joulukuun 19. päivänä. Suunnitteilla oli neljäntoista lennon sarja. Syytä heikkoon kysyntään myyntipäällikkö Kola ei osannut arvioida.

– On mahdollista, että ihmiset lentävät mieluummin Helsinki-Vantaan kautta, jolloin matkakohdevalikoima on suurempi. Maakunnista tehtävät suorat lennot ovat kuitenkin yleensä käyneet varsin hyvin kaupaksi.

Tjäreborg ilmoittaa peruutuksista asiakkaille ja tarjoaa vaihtoehtoista matkaa muilta kentiltä. Yritys järjestää matkoja yhdeksältä eri kentältä Suomesta.

Tjäreborg ilmoitti pari viikkoa sitten luopuvansa jälleenmyyjien käytöstä ja siirtyvänsä valtakunnalliseen puhelinmyyntiin ja matkanvarauksiin internetin välityksellä. Tämä päätös ei vaikuttanut Kolan mukaan Lappeenrannan lentojen peruuttamiseen.

TJÄREBORGIN MATKOJA Lappeenrannassa myyneen Matka-Miettisen toimitusjohtaja Olli Miettinen pitää väitettä heikosta menekistä outona.

– Matkoja on varattu varsin mukavaan tahtiin ja uskon, että ne olisi myyty loppuun viime vuoden tapaan. En voi muuta kuin ihmetellä päätöstä, Miettinen sanoo.

Tjäreborgin ilmoitus on aiheuttanut lisätöitä Matka-Miettisessä, kun henkilökunta yrittää etsiä korvaavia matkoja asiakkailleen. Iso osa tulevan talven matkoista on kuitenkin jo myyty, mikä aiheuttaa hankaluuksia.

– Asiakkaille tilanne on valitettava. Heillä on jo maksettu matka, lomat sovittuna ja kaiken on pitänyt olla selvää. Nyt koko lomakuvio meneekin sitten uusiksi, Miettinen sanoo.

Vaikka tulevana talvena Lappeenrannasta ei lennetä suoraan etelän lämpöön, uskoo Miettinen että tulevina vuosina tilanne korjaantuu.

– Viime vuoden Kanariansaarten matkojen myynti osoitti, että Etelä-Karjalassa on tilausta suorille lennoille. Joku matkanjärjestäjä tarttuu tilaisuuteen tulevaisuudessa aivan varmasti.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Tjäreborg järjesti viime talvena suoria lentoja Lappeenrannasta Kanariansaarille. Silloin matkat kävivät varsin hyvin kaupaksi.

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen