Kaupunginteatterin johtajaksi haki kahdeksan

PAULA TAIPALELAPPEENRANTA. Kahdeksan henkilöä jätti työhakemuksen Lappeenran

PAULA TAIPALE

LAPPEENRANTA. Kahdeksan henkilöä jätti työhakemuksen Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan toimeen. Hakuaika päättyi perjantaina. Uuden teatterinjohtajan työt alkavat ensi vuoden elokuussa.

Ainoa tällä hetkellä lappeenrantalainen on teatteritieteen maisteri Maria Fomin (s.1964), joka vastaa Teatteri Kriisiryhmän toiminnasta ja tuotannosta. Helsinkiläinen Joel Elstelä (1961) on Teatteri Beowulfin johtaja, hänellä on teatteritaiteen opintoja Helsingin yliopistossa. Lahdessa asuva Jari Juutinen (1959) on Teatteri Vanha Jukon käsikirjoittaja-ohjaaja.

Tamperelainen Iiris Kerosuo (1963) on Ahaa Teatterin taiteellinen johtaja, hän vuoden sisällä ohjannut niin Lappeenrannan kaupunginteatterissa kuin kesäteatterissakin. Antti Vartiala (1949) toimii nyt Teatteri Imatran teatterinjohtajana. Jyväskylässä asuva Kimmo Virtanen (1973) on Teatteri Euroopan näyttelijä ja ohjaaja.

Paikkaa hakivat myös Kemin kaupunginteatterin johtaja, lappeenrantalaislähtöinen Timo Sokura ja Kajaanissa asuva freelance teatterinohjaaja ja käsikirjoittaja Pasi Toivanen.

TOIMIALAJOHTAJA Heikki Timonen kertoo, että kulttuurilautakunta valitsee uuden teatterin johtajan marraskuun tai joulukuun kokouksessa.

Ehdokkaita haastattelevat Timosen lisäksi kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Kullervo Lehtonen, varapuheenjohtaja Kyllikki Vainikka, lautakunnan jäsen Soile Salla ja näyttelijöiden edustaja Heikki Pirhonen.

Myös teatterin talouspäällikön virka on päätetty laittaa julkiseen hakuun. Tämän tehtäviin kuuluu vastata kulttuuritoimen toimialan koordinoinnista ja teatterin talous- ja henkilöstöhallinnon johtamisesta. Eläkkeelle lähteneen Pirkko Uitin sijaisena on vuoden loppuun Armi Sallinen.

Kirjoittaja:
Paula Taipale