Etelä-Saimaa Golf Tuosassa sai hyvän vastaanoton

HEIKKI SAIRANENLAPPEENRANTA. Willimiehen Golf Oy:n toimitusjohtajan tehtävät

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Willimiehen Golf Oy:n toimitusjohtajan tehtävät aloittanut Kimmo Pennanen on tyytyväinen piakkoin päättyvään Lappeenrannan Tuosassa sijaitsevan Etelä-Saimaa Golf -kentän pelikauteen. Kenttä on ollut täynnä lähes aina.

– Kentän yhteensä 21 000 pelikierrosta on uuden kentän luvuksi erittäin hyvä.

Pelikausi uudella kentällä jatkuu ensi sunnuntaihin saakka. Ensi vuonna tavoitteena on päästä pelaamaan toukokuun puoliväliin mennessä.

Pennanen on tyytyväinen myös pelaajilta saamaansa palautteeseen. Kenttää pidetään erittäin ja yhtenä Suomen kauneimmista golfkentistä.

– Kentän suosiota on lisännyt sen loistava kunto koko pelikauden ajan. Myös uuden klubirakennuksen viihtyisyyttä on arvostettu.

Myös Kahilanniemi Lappeenrannan keskustassa ylsi korkeisiin kierrosmääriin. Kentällä on toistaiseksi pelattu noin 15 000 yhdeksän reiän kierrosta. Pelikausi Kahilanniemessä jatkuu talven tuloon asti.

– Talousalueen matkailua palvelevalle elinkeinolle Lappeenrannan kentät ovat merkittävä tulonlähde. Keskivertogolfari jättää paikkakunnalle noin 220 euroa päivässä. Summa koostuu pelimaksuista, majoituksesta, ruokailuista ja muusta ohjelmasta.

– Lappeenrannasta on jo tullut tärkeä lenkki Itä-Suomessa matkailevien golfarien keskuudessa. Touko-syyskuussa lappeenrantalaiset hotellit ovat myyneet yli 1 000 golfhotellipakettia Etelä-Saimaa Golf -kentälle.

Golfkeskusta hallinnoi Willimiehen Golf Oy. Yhtiö tekee noin yhden miljoonan euron liikevaihdon ja työllistää sidosryhmineen noin 25 henkilöä kausiluontoisesti, pelikauden ulkopuolella vähemmän. Pennanen myöntää, että yhtiön talous on toistaiseksi tiukka, mutta vakaalla pohjalla.

– Ensi vuoden suunnitelmissa meillä on järjestää pari valtakunnallistakin huomiota saavaa kilpailutapahtumaa sekä edelleen vahvistaa paikkakunnan asemaa golfturismin kohteena.

ES-ARKISTO/KAROLIINA PAATOS

Kuvateksti

Viime toukokuussa avatun Etelä-Saimaa Golf -kentän pelikausi Lappeenrannan Tuosassa päättyy ensi sunnuntaina.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen