Teemuaho osti Karjalan Tilimiehet

MARTTI HYTTILAPPEENRANTA. Laskentatoimen ja ohjelmistojen tietotalo Teemuaho

MARTTI HYTTI

LAPPEENRANTA. Laskentatoimen ja ohjelmistojen tietotalo Teemuaho Oy on ostanut joensuulaisen Karjalan Tilimiehet Oy:n tilitoimistoliiketoiminnan. Teemuaho on solminut tänä vuonna peräti kahdeksan yrityskauppaa ja noussut liikevaihdoltaan maamme kolmanneksi suurimmaksi tilitoimistoksi.

Teemuaholla oli ennen yrityskauppaa tilitoimisto Joensuussa. Yrityskaupan myötä tilitoimistot yhdistetään. Tällöin Joensuun tilitoimisto nousee yrityksen tilitoimistoketjun suurimmaksi 18 työntekijällä.

Teemu Aho yhtiöiden toimitusjohtaja Teemu Aho korostaa, että sähköinen taloushallinto ja internet-pohjaisen teknologian nopea kehitys ja investointitarve asettavat tilitoimistoille entistä suurempia haasteita ja uusia vaatimuksia.

– Lisäksi yritystoimintaa säätelevän lainsäädännön nopea muuttuminen edellyttää erityisasiantuntemusta ja jatkuvaa tietotason ylläpitoa.

KARJALAN Tilimiehet aloittaa hänen mukaansa yhteistyön Teemuaho Oy:n kanssa turvatakseen asiakkailleen laadukkaat ja monipuoliset palvelut sekä yrittäjän päätöksentekoa tukevan raportoinnin.

– Karjalan Tilimiehet toimii jatkossa Teemuahon atk-verkossa. Asiakastöiden tekeminen ei ole näin sidottu aikaan eikä paikkaan samassa atk-verkossa toimittaessa. Lisäarvoa syntyy Teemuahon sähköisestä taloushallinnosta ja taloussuunnitteluohjelmistoista

TEEMUAHO toimii tällä hetkellä 13 kaupungissa 155 taloushallinnon ja atk:n ammattilaisen voimin. Joukossa on myös asiantuntijoita verotuksen ja juridiikan aloilla.

Karjalan Tilimiehet -nimi säilyy ennallaan ja henkilökunta jatkaa niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Henkilökunnan lukumäärä on yhdeksän. Heistä kolme on suorittanut vaativan KLT-kirjanpitäjän ammattitutkinnon. Veli-Matti Lonka toimii jatkossakin yksikön palvelupäällikkönä. KHT Helge Saarinen jatkaa yksikön vetäjänä ylimenokauden ajan.

Kirjoittaja:
Martti Hytti