Aluenäyttelyn palkinto Pauli Parkkiselle

LIISA KUKKOLAKOUVOLA. Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan kuvataiteen aluenäytt

LIISA KUKKOLA

KOUVOLA. Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan kuvataiteen aluenäyttelyn palkinto on myönnetty joutsenolaiselle kuvataitelija Pauli Parkkiselle. 3 500 euron arvoisen palkinnon Parkkinen sai patjoja ja öljymaalausta yhdistävästä Eeva-installaatiostaan, jonka aiheen pohjana on syntiinlankeemus.

Näyttelyn kuraattorin, kuvataiteilija Maria Dunckerin perusteluissa todetaan , että Pauli Parkkisella on harvinaisen kokonaisvaltainen työskentelytapa. Hänen suorasukainen työnsä on tyyliltään art brut-henkistä elämäntapataidetta.

Pauli Parkkinen (s.1966) työskentelee sekä maalaus-, grafiikka- että veistosmateriaalin parissa. Hän yhdistää töissään usein eri tekniikoita.

Työhuone Parkkisella on Rauhan sairaalassa.

Parkkinen on valmistunut kuvataitelijaksi Imatran taideoppilaitoksesta 1996.

Hän on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1991 alkaen. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Lisäksi Parkkinen on julkaissut omakustannesarjakuvalehtiä ja kirjoja ja tehnyt kuvitusta ja tekstejä moniin lehtiin. Hän on tehnyt myös teatterilavasteita ja visuaalista suunnittelua ja toiminut itse myös organisaattorina ja kuraattorina erilaisissa taidetapahtumissa.

Hän on Etelä- Karjalan Taiteilijaseuran ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen.

LAURI VUORENMAA

Kuvateksti

Pauli Parkkisen Eeva on esillä Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan Tilaa-aluenäyttelyssä Kouvolan taidemuseossa. Imatralle näyttely tulee ensi vuoden alussa.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola